Omzet freelancers eerste kwartaal valt tegen

0
38

Freelancers en flexwerkers hebben hun gemiddelde omzet in het eerste kwartaal van 2015 slechts licht zien stijgen. Daarmee valt het eerste kwartaal tegen.

Vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder verdienden ze gemiddeld 2,3 procent meer. Dit blijkt uit de eerste kwartaalmonitor van 2015 constateert payrollbedrijf Tentoo.

Verwachting valt tegen
Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo: ‘De verwachting is dat bedrijven dit jaar meer mankracht kunnen gebruiken vanwege de aantrekkende economie. Ook wordt verwacht dat bedrijven een groter beroep doen op freelancers en flexwerkers. Dit valt in het eerste kwartaal dus tegen.’

Landelijk lichte stijging
Uit de cijfers van Tentoo blijkt dat bedrijven gemiddeld 1,2 procent minder freelancers en flexwerkers inzetten dan vorig jaar. Wel neemt het aantal bedrijven dat freelancers en flexwerkers inzet toe met 4,7 procent.

Wet werk en zekerheid
Naast de economische groei waren de verwachtingen voor de omzetcijfers van freelancers hoog door de Wet werk en zekerheid. Den Ronden verwacht dat de nieuwe ketenregeling, die op 1 juli wordt ingevoerd, wel gunstig zal uitpakken voor freelancers.

Bekijk hier de volledige kwartaalmonitor.

Bron: Tentoo, 9 april 2015