Laura Schukkink (28) leidt banenplatform Honeypot

0
146

Laura Schukkink (28) aan het roer bij banenplatform Honeypot

Banenplatform Honeypot stelt Laura Schukkink (28) aan om Honeypot Nederland te leiden. Ze is de opvolger van Jelle Groot, die Honeypot twee jaar geleden in Nederland lanceerde – hij laat het bedrijf achter als leidend platform in de werving van techtalent. Groot stapt over naar het hoofdkantoor in Berlijn. Schukkink wordt verantwoordelijk voor de verdere groei in ons land, waarbij naast de regio Amsterdam ook nadrukkelijk op de regio’s Rotterdam en Eindhoven wordt gemikt.

Nederlandse bedrijven hebben een groot tekort aan tech-talent. Honeypot weet dit talent aan zich te binden door bedrijven te laten solliciteren bij de werknemer, in plaats van andersom. Door deze aanpak heeft het bedrijf binnen enkele jaren een leidende positie verworven op zowel de Duitse als de Nederlandse markt. Meer dan 1200 bedrijven, zoals Adyen, Catawiki en Bloomon gebruiken Honeypot om te solliciteren bij developers, volgens het persbericht. Voor geïnteresseerde bedrijven werkt het platform op basis van ‘no cure, no pay’.

Bedrijf solliciteert bij werknemer
Schukkink: “Tech-professionals zijn enorm gewild, maar worden gek van ongewenste aanbiedingen. Als ze op zoek zijn naar werk is het logisch dat bedrijven moeite voor hen doen in plaats van andersom. Daarom hebben wij het sollicitatieproces omgedraaid: de bedrijven solliciteren bij de werknemers. Dat werkt in de praktijk geweldig voor alle betrokken partijen. Daarbij scheelt het ook dat bedrijven weten dat ze een bepaald niveau mogen verwachten: nieuw talent wordt vooraf streng gescreend. We beoordelen hun technische vaardigheden met een code-opdracht, of door hun werk op GitHub te analyseren met ons algoritme. Daarnaast evalueren we ook de beheersing van Engels, en sociale vaardigheden.”

Steeds groter tekort aan talent
“De Nederlandse digitale economie heeft behoefte aan tech-professionals,” aldus Laura Schukkink. “Dat zien we niet alleen in techhub Amsterdam, maar ook in groeiregio’s als Rotterdam en Eindhoven. Dat komt omdat er op die locaties veel hoofdkantoren van multinationals zijn gevestigd, en er is natuurlijk een bloeiende startupscene. Belangrijke fundamenten voor economische groei van het land, maar dan moet de machine wel blijven draaien: daar is een voortdurende aanwas van personeel met tech-skills voor nodig. Om in de grote vraag te voorzien, kunnen bedrijven zowel bij onze Nederlandse, als internationale talenten solliciteren. En als ze willen, kunnen we zelfs het visumproces regelen.”

Bron: Honeypot persbericht, 17 oktober 2018