"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

The Works (YoungCapital) start nieuw tech-bedrijf: DASH

The Works, het moederbedrijf van YoungCapital, en Jobbird.com, gaat alle tech- en IT-ontwikkelingsactiviteiten binnen zijn bedrijvengroep onderbrengen in de nieuwe start-up DASH.
DASH tech-bedrijf van The Works
Hierdoor kan het recruitmentbedrijf nog sneller nieuwe HR-technologie ontwikkelen en inzetten om onder andere het wervingsproces te verbeteren, zijn banenplatformen te versterken en verder te digitaliseren. Daarnaast wil The Works met DASH het aantrekkelijkste HR-bedrijf zijn, en op die manier moeilijk te vinden softwareontwikkelaars aan zich te kunnen binden. In de komende drie jaar investeert The Works 20 miljoen euro in DASH.
DASH
Jenneke Wijma, managing director van DASH: “Met DASH komt onze digitalisering in een nog hogere versnelling en kunnen we dankzij de concentratie van al onze IT- en techkennis beter inspelen op innovaties.

Wij gebruiken onze technologie om met hetzelfde aantal werknemers steeds meer en betere matches te maken tussen opdrachtgevers en werkzoekenden, onze platforms te verbeteren en de vindbaarheid van onze vacatures te vergroten. Denk hierbij aan de inzet van kunstmatige intelligentie, digitale marketing en andere slimme softwaretoepassingen zoals chat- en belbots. Wij noemen dit WorkTech. Met deze strategie hebben we een sterke koppositie in de HR-markt opgebouwd als het gaat om innovatie en nieuwe technologie. Verder weten we allemaal dat het uitdagend is om IT-ontwikkelaars aan te trekken, daarom bieden we onze mensen bij DASH naast een fijne werkplek en goede arbeidsvoorwaarden, veel persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.”

Met DASH wil The Works alle technologieontwikkeling binnen de groep bij elkaar brengen en efficiënter organiseren, zodat nieuwe softwaretoepassingen nog sneller en breed ingezet kunnen worden bij de verschillende groepsonderdelen. Hiermee wil de recruitmentgroep zijn positie als techbedrijf in de recruitmentmarkt verder versterken en voorsorteren op verdere toekomstige groei door voorbereid te zijn op mogelijke acquisities van andere (tech-)bedrijven. Op dit moment werkt DASH exclusief voor The Works, maar in de komende jaren verwacht DASH zijn diensten en dat van geacquireerde bedrijven extern aan te gaan bieden.

Over DASH
DASH is het techbedrijf van YoungCapital en de andere merken van The Works, zoals YoungCapital NEXT, Jobbird.com en StudentJob. De acht gespecialiseerde development teams bouwen aan een verbonden en alsmaar groeiend worktech-platform. Gevormd door een enorme database, een groot netwerk van online platforms, slimme nieuwe apps en veelbelovende technologie. Het ultieme doel? De manier veranderen waarop mensen en werk elkaar vinden. Bij DASH werken meer dan 80 medewerkers en het bedrijf is gevestigd in Hoofddorp.

Bron: The Works, persbericht 24 maart 2022

Lees ook
Interview Ineke Kooistra, The Works: Werk anders inrichten, het kán en zal wel moeten in de krappe arbeidsmarkt
The Works boekt in 2021 recordomzet van €603 miljoen

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.