Lancering site gezondenveiligwerkt.nl

0
33

Op 24 juni presenteerde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de eerste resultaten van haar Programma ‘Zelfregulering gezond en veilig werken’.

Dit gebeurde tijdens het congres ‘Gezond en veilig werken, een Andere Kijk op de Zaak’ in Den Haag.

Met het in 2014 gestarte Programma Zelfregulering wil de directie Gezond en Veilig Werken van het ministerie van SZW een beweging tot stand brengen waarbij branches en bedrijven verantwoordelijkheid nemen voor het organiseren van gezond en veilig werken en dit borgen in de bedrijfscultuur. ‘De Andere Kijk op de Zaak’ biedt werkgevers en werknemers op een originele manier nieuwe ideeën die dit traject tot een succes kunnen maken.

Lancering nieuwe site Gezondenveiligwerkt.nl
Tijdens het congres is de website Gezondenveiligwerkt.nl gelanceerd. Met deze website krijgen werkgever en werknemer handvatten aangereikt om te doen waar het in het programma Zelfregulering om draait: het zelf organiseren van gezond en veilig werken. Er wordt in het programma gewerkt aan nuttige instrumenten die werkgevers en werknemers in kunnen zetten, en er worden mogelijkheden geboden zoals het organiseren van uitwisselingen waarbij werknemers van verschillende bedrijven in de branche of keten met elkaar ruilen om elkaar te inspireren.

Resultaten tot nu toe: goede praktijken
Verschillende branches en organisaties zijn tijdens het congres aan het woord gekomen om hun goede praktijken te delen. Na een kort inhoudelijk plenair deel, waarin onder meer professor en hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder inging op de rol van het brein in relatie tot gezond en veilig werken, werd er ruimte gemaakt voor interactie tijdens workshops en presentaties van en door branches, bedrijven en deskundigen. Voor deelnemers was een netwerkplein beschikbaar waar onder meer presentaties werden gegeven over het onderwerp.

Meer informatie: Programma Zelfregulering op het Arboportaal en op de site Gezondenveiligwerkt.nl.

Bron: Rijksoverheid, 24 juni 2015