Hotlist 2018: de 27 meest gevraagde functies van dit jaar

0
579

Timmerman, verpleegkundige, werkvoorbereider en assistent accountant, allemaal beroepen waarbinnen dit jaar meer dan genoeg kansen liggen voor vakmensen en professionals.

Dat blijkt uit de lijst van kansrijke beroepen in 2018 die Randstad vandaag presenteert. Dit jaar is meer vraag naar verplegend personeel en zakten tandartsen van een eerste naar een derde plaats. Aan timmermannen bestaat een onveranderd tekort, deze functie staat voor het tweede jaar op rij op nummer één van meest gevraagde functies binnen de bouw. Om werkzoekenden en starters op weg te helpen op de arbeidsmarkt presenteert Randstad jaarlijks een lijst van de top 3 meest gevraagde functies van tien beroepsgroepen.

Meest gevraagde functies per beroepsgroep

Commercieel
Accountmanager
Commercieel Medewerker Binnendienst
Recruiter

Techniek
Werkvoorbereider
Operator
Servicemonteur

Administratief
Customer Service medewerker
Planner
Financieel administratief medewerker

Bouw
Timmerman
Installatiemonteur
Elektromonteur

Transport en Logistiek
Logistiek medewerker
Heftruckchauffeur
Vrachtwagenchauffeur

IT
Projectmanager ICT
PHP developer
Software tester

Onderwijs
Docent Nederlands
Docent Engels
Docent Wiskunde

Financieel
Assistent Accountant
Business Controller
Belastingadviseur

Zorg & Welzijn
Verpleegkundige
Verzorgende ig
Tandarts

De verbeteringen in de arbeidsmarkt hebben zich in het afgelopen jaar voortgezet. Het aantal vacatures is hoog, wat zorgt voor kansen in veel beroepsgroepen. Naast de aanhoudende vraag naar personeel met minimaal hbo-opleidingsniveau zijn er vandaag de dag veel kansen voor vakmensen en specialisten op mbo-niveau. Vooral in de bouw, techniek en zorg. Als gevolg van de verder groeiende vraag zien we een toenemende schaarste, waarbij bouw, ICT en techniek te maken hebben met de grootste krapte. De verwachting is dat de arbeidsmarkt in 2018 een topjaar gaat beleven, waarin het aantal banen verder groeit en de werkloosheid daalt naar het laagste aantal in jaren. Tegelijkertijd zullen werkgevers alles uit de kast moeten trekken om talent aan te trekken en te behouden.

Bij het opstellen van de lijst ‘hottest jobs’ wordt vooral gekeken naar functies met relatief veel vraag ten opzichte van het aanbod. In 2018 is de vraag naar vrachtwagenchauffeurs nog altijd hoog. Binnen het onderwijs zijn veelgevraagde functies op dit moment vooral te vinden op het gebied van talen; docenten Nederlands en Engels staan in deze beroepsgroep bovenaan de top 3. De kans op het vinden van een baan binnen één van de genoemde functies is groot.

Bron: Randstad, 23 januari 2018