Honderden 50-plussers rennen met John de Wolf om kansen arbeidsmarkt te vergroten

0
391

John de Wolf, boegbeeld aanpak werkloosheid 50-plus van het ministerie van SZW en bijna 200 andere 50-plussers lieten vanochtend in Den Haag de kracht van 50-plus zien.

Randstad gaf samen met de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh letterlijk het startschot voor het landelijke programma +POWER.

Het programma van Randstad wil de positie van 50-plussers op de arbeidsmarkt verbeteren en loopt tot en met 23 juni. Tijdens de +POWER run liepen bijna 200 lopers mee, werkzoekenden en werkgevers, om te laten zien dat 50-plussers niet langs de kant willen blijven staan op de arbeidsmarkt. Reiant Mulder, algemeen directeur van Randstad Nederland spreekt de ambitie uit om de komende vier weken minimaal 5000 50-plussers voor te stellen bij werkgevers.

+Power run, honderden 50-plussers rennen in Den Haag met John de Wof - organisatie Randstad

Vier weken lang wordt de aandacht gevestigd op werkgelegenheid voor 50-plussers. Tijdens het programma werkt Randstad samen met ANBO, UWV en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Branchevereniging ABU ondersteunt het programma. Het +POWER programma wordt tevens ondersteund door een aantal werkgevers.

+POWER programma
Via +POWER benadrukt initiator Randstad welk onbenut potentieel werkgevers laten liggen door 50-plussers langs de kant te laten staan. John de Wolf, boegbeeld aanpak werkloosheid 50-plus deed vandaag ook mee met de +POWER run. Hij reikte aan het eind van de run de medailles uit aan de lopers.

+POWER boosts in heel Nederland
Vanaf woensdag worden twaalf evenementen, de +POWER boosts, door heel Nederland georganiseerd speciaal voor de doelgroep. Bij de +POWER boosts worden workshops gegeven gericht op het verbeteren van het profiel van kandidaten en men krijgt inzicht in kansrijke vakgebieden. Op meerdere momenten worden werkgevers en werkzoekenden aan elkaar gekoppeld met meet & greets. Online kunnen 50-plussers op het +POWER platform terecht voor het bouwen van een aantrekkelijk profiel, carrière-advies, persoonlijkheidstest, opleidingsmogelijkheden en informatie over kansrijke vakgebieden op de arbeidsmarkt. Werkgevers krijgen via het +POWER platform een goed beeld van werkzoekende 50-plussers.

Bron: Randstad.nl, 25 mei 2016