Maintec: meiden maken kennis met techniek

0
217

Maintec, specialist in het detacheren van technisch vakpersoneel en leerlingen in de techniek, neemt opnieuw deel aan de landelijke Girlsday op 23 april 2015.

Na het succes van de voorgaande jaren zal ook dit jaar weer een groep van tien meisjes van het Marne College in Bolsward worden rondgeleid bij een technisch bedrijf. Dit jaar is Gawa Equipment Connections in Sneek de ‘gastvrouw’. Een vrouwelijke lasser gaat de meiden tonen wat er zo aantrekkelijk is aan haar vak.
Girlsday is een internationaal evenement waarbij duizenden meisjes van 10-15 jaar kennismaken met de fascinerende wereld van bètawetenschap en technologie. Bij
uiteenlopende technische bedrijven en (hoger onderwijs)-instellingen door heel Nederland vinden er activiteiten plaats.

Specialistisch werk op niveau 3 of 4
Directeur Wout Oosterhof van Maintec geeft het belang van Girlsday weer: “Het afgelopen jaar zagen we de belangstelling voor technische opleidingen in Nederland eindelijk weer toenemen. Het enige opleidingsniveau dat een uitzondering vormde op deze trend is echter het MBO. En dat, terwijl er juist in de uitvoerende techniek een enorme vraag op komst is.

Met een opleiding op MBO niveau heb je erg goede kansen op de arbeidsmarkt. Het gaat niet over simpel, zwaar of vies werk, maar over mooi specialistisch werk op niveau 3 of 4. Wij hopen op Girlsday aan met name meisjes te laten zien hoe mooi het werk in de techniek kan zijn. Gawa Equipment Connections is een bedrijf waar dat heel mooi zichtbaar wordt!”

Kansen in techniek
Consultant Leer-Werktrajecten Sanne Marbus neemt de meiden onder haar hoede: “In het kader van de Leer-Werktrajecten van het Maintec Leerbedrijf zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent in de techniek. Ik probeer deze groep meiden bij onze opdrachtgevers te laten zien dat de techniek heel veel mooie kansen biedt voor meiden. Samen met de mensen van Gawa Equipment Connections, een bedrijf dat onder andere leidingwerk maakt voor industriële installaties, hebben we een mooi programma opgezet.”

Bron: Maintec, 14 april 2015