Flexfamily lanceert Vitaal! Arbo

0
229

Vitaal! Arbo (www.vitaalarbo.nl) is een jonge organisatie van professionals die een tastbare bijdrage wil leveren aan het verbeteren van vitaliteit van mensen in organisaties in Oost-Nederland.

Arbodienstverlening op een andere manier. Werkend vanuit betrokkenheid en nabijheid en verder kijkend dan alleen het medisch perspectief. Vitaal! Arbo helpt mensen veerkracht terug te krijgen op fysiek, mentaal, competentie en financieel vlak.

Nadat Vitaal! Arbo is ontstaan uit de samenvoeging van de arbeidsdeskundige activiteiten van Koers Oost met de verzuimmanagement activiteiten van Flexfamily Vitaal!, heeft de organisatie zich ontwikkeld tot een volwaardige arbodienstverlener. Het team bestaat uit (senior) case managers, bedrijfsartsen en (senior)arbeidsdeskundigen. Daarnaast beschikt Vitaal! Arbo over een ruim palet aan specialisten waar zij mee samenwerkt zoals 2Work (loopbaan begeleiding, re-integratie en outplacement), veiligheidsdeskundigen etc. zodat zij op iedere vraag van haar klanten en medewerkers een oplossing kan bieden. Vitaal! Arbo is actief in Oost-Nederland en opereert op dit moment vanuit Lochem en Oldenzaal en wordt dit jaar nog gecertificeerd als arbodienst.

Het management van het Vitaal! Arbo team ligt in handen van Martine Gaasbeek die daarbij wordt ondersteund door de ruime ervaring en expertise van Sigrid Ries (bedrijfsarts) en Walter Olde Keizer (senior arbeidskundige). “De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat er in Oost-Nederland behoefte is aan een arbodienstverlener die het anders doet. Een partner voor zowel werknemers als organisaties die én breder kijkt én handelt dan alleen het medisch perspectief. Waar mensen de taal spreken en de cultuur begrijpen van het Oosten. Die dichtbij zijn. Waar betrokken en nuchter hand in hand gaan. Met hart voor de medewerker en voor de zaak. Waar je nog echt terecht kan”, aldus Martine Gaasbeek.

Martine vervolgt: “Onze aanpak is er vooral op gericht mensen in alle aspecten gezond te houden. In zeker 80 procent van de verzuimsituaties gaat er een ander dan medisch probleem schuil achter dat mensen niet vitaal zijn. Wij zorgen er ook voor dat het gesprek tussen medewerker en leidinggevende binnen een organisatie op gang komt en blijft. Zo worden achterliggende oorzaken bespreekbaar, komen verantwoordelijkheden daar te liggen waar ze horen en worden de juiste keuzes gemaakt. Vandaar dat wij onze arbeidskundigen in een zo vroeg mogelijk stadium betrekken. Naast de menselijke kant besteden wij ruim aandacht aan intelligente data waarop zowel onze klanten als medewerkers goed onderbouwde (beleids-)keuzes kunnen maken”.

Over Flexfamily
Flexfamily is met haar dochterondernemingen Fides, Flexfactory, Seesing Flex, Aelbers, Marquette, Vast., Koers Oost en 2Work actief vanuit regio’s de Achterhoek, Twente, de Liemers, Salland en Stedendriehoek. Flexfamily is ontstaan vanuit Fides dat door Clemens van Lent in 2004 is opgericht. In 2019 heeft het Franse Actual Leader Group een belang genomen in Flexfamily.

Bron: Flexfamily persbericht, 27 september 2021

Lees ook
Koers Oost wordt onderdeel van Flexfamily
Actual Leader neemt belang in Flexfactory