Koers Oost wordt onderdeel van Flexfamily

0
402

Koers Oost is overgenomen door Flexfamily
Flexfamily
Koers Oost, opgericht in 2009, gespecialiseerd in activiteiten op het gebied van uitzenden, detacheren, werving & selectie, payrollen & salarisadministratie, re-integratie, loopbaanbegeleiding, outplacement en arbeidsdeskundige dienstverlening in Twente en de Achterhoek heeft zich per 1 juli jl. aangesloten bij Flexfamily. Koers Oost heeft momenteel vestigingen in Oldenzaal, Almelo, Enter, Rijssen en Zutphen.

De directie van Koers Oost, bestaande uit Jan Ligtenberg, Jacqueline en Walter Olde Keizer, ziet de stap naar Flexfamily vooral als een versneller van hun groeimogelijkheden. “De afgelopen maanden hebben we al gezamenlijk met Seesing Flex de eerste succesvolle stappen in samenwerking gezet. Door Flexfamily krijgen wij onder andere toegang tot groeikapitaal en het commerciële netwerk. Daarnaast kunnen wij gebruik maken van hun expertise en ervaring in het verder laten ontwikkelen van onze organisatie. Tegelijkertijd behouden wij onze zelfstandigheid en bepalen wij zelf de richting en de wijze van onze groei”, aldus Jan Ligtenberg.

Jan vervolgt: “Qua cultuur komen wij gevoelsmatig goed overeen; onze beider organisaties zijn warm, nuchter, professioneel, betrokken, mens- en resultaatgericht. De klik was er vanaf het eerste moment, dat heeft voor ons mede de doorslag gegeven om toe te treden met Koers Oost tot Flexfamily.”

Koers Oost gaat als zelfstandige werkmaatschappij verder binnen Flexfamily; gericht op uitzenden, detacheren en werving & selectie in Twente (en Zutphen). De activiteiten op het gebied van re-integratie, loopbaanbegeleiding en outplacement worden onderdeel van 2Work. De payroll- en salarisadministratie activiteiten van Koers Oost worden een zelfstandig onderdeel binnen het totale geografische gebied van Flexfamily.

De arbeidsdeskundige activiteiten van Koers Oost worden samengevoegd met Flexfamily Vitaal! om zich vervolgens te ontwikkelen tot een volwaardige Arbo-dienstverlener. “De toetreding van Koers Oost is voor ons van strategisch belang,” verklaart directeur Michael Ammerlaan. “Wij verdichten ons distributie met een gerenommeerde en sterk lokaal gewortelde uitzendorganisatie. Door de specialistische activiteiten van Koers Oost aan ons te binden kunnen wij tegelijkertijd onze klanten en (flex)medewerkers uitgebreidere dienstverlening en oplossingen bieden passend bij de uitdagingen en veranderingen in de arbeidsmarkt.”

Over Flexfamily
Flexfamily is met haar dochterondernemingen Fides, Flexfactory, Seesing Flex, Aelbers, Marquette, Vast. en 2Work actief vanuit regio’s de Achterhoek, Twente, de Liemers, Salland en Stedendriehoek. Flexfamily is ontstaan vanuit Fides dat door Clemens van Lent in 2004 is opgericht. In 2019 heeft het Franse Actual Leader Group een belang genomen in Flexfamily. Met het partnerschap van Actual Leader Group wil Flexfamily op de lange termijn een positie in de top 10 van de Nederlandse uitzendmarkt bereiken. Flexfamily heeft haar hoofdkantoor in Doetinchem, er werken gemiddeld 3.200 mensen bij ruim 700 klanten. Op basis van omzetcijfers 2020 neemt Flexfamily momenteel positie nr 28 in op de Nederlandse uitzendmarkt.

Bron: Flexfamily, persbericht 12 juli 2021

Lees ook
2Work sluit zich aan bij Flexfamily
Actual Leader neemt belang in Flexfactory (later onderdeel van Flexfamily)