Financial Assets begint detacheerder voor Anti Money Laundering (AML)

0
158

Financials Assets heeft begin dit jaar detacheerder Assets Only opgericht op het gebied van Risk & Compliance met als specialisatie Anti Money Laundering professionals.

Toenemende regelgeving en risicobewustzijn zorgen voor schaarste naar goed gekwalificeerd personeel op dit gebied. Het gebrek aan kennis en capaciteit verlamt banken en financiële instellingen en drukt het resultaat. De arbeidsmarkt voor deze professionals is ‘leeggevist’ en het lukt bedrijven onvoldoende om medewerkers voor langere tijd aan zich te binden. Veel professionals haken halverwege het project af. Daar wil Assets Only verandering in brengen.

De markt op het gebied van Anti Money Laundering (AML), ook vaak Customer Due Dilligence (CDD) en Know Your Customer (KYC) genoemd, kenmerkt zich door een hoog verloop en een lage betrokkenheid. “Veelal hoogopgeleide medewerkers wordt het werk spannender voorgeschoteld dan het in werkelijkheid is en een duidelijk carrièreperspectief ontbreekt. Dit zorgt voor een groot afbreukrisico, dat moet anders.” zegt Reinier Roosen, directeur en medeaandeelhouder van Assets Only. “Medewerkers zijn best bereid een tijdje minder spannend werk te doen, zolang ze het grote plaatje snappen en zien waar ze naar toe kunnen groeien.”

Meester-gezel principe
Om hier invulling aan te geven introduceert Assets Only het meester-gezel principe in de financiële sector. Roosen: “Het principe is eeuwenoud en wordt in diverse andere beroepsgroepen met succes toegepast. Wij geven hier onze eigen twist aan.” Medewerkers worden gekoppeld aan een aansprekend rolmodel dat ze onder de vleugels neemt en de fijne kneepjes van het vak leert. Dat rolmodel kan bijvoorbeeld een CFO van een financiële instelling zijn, een toplevel consultant, of een senior specialist die autoriteit is in het vakgebied. Deze ‘meesters’ (m/v) komen uit het executive search netwerk van Financial Assets.

Assets Only wil met deze aanpak waardevolle professionals blijvend interesseren voor de financiële sector. Roosen: “We bieden perspectief. Dat, naast een uitgebreid opleidingstraject, transparante groeipaden en ook aandacht voor de fun-factor, gaat zorgen voor duurzaam gemotiveerde medewerkers: professionals die het project wél afmaken.”

Openingsbijeenkomst
In de middag van 17 maart organiseert Assets Only een bijeenkomst voor relaties en geïnteresseerden in Amsterdam, waarbij de gekozen aanpak nader wordt toegelicht. Het openingswoord zal verzorgd worden door Theo Kocken, co-ceo van Cardano Group en hoogleraar risicomanagement, Vrije Universiteit Amsterdam.

Bron: Assets Only, persbericht 23 januari 2020