CNV start meldpunt misstanden Flexwet

0
265

| Download Wet Werk en Zekerheid |


Het CNV start vandaag een meldpunt voor werknemers die te maken krijgen met misstanden als gevolg van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ).

Aanleiding voor het meldpunt zijn misstanden bij verschillende werkgevers, waarbij flexwerkers in de aanloop naar de nieuwe ontslagregels hun werk kwijtraken.

‘In de aanloop naar 1 juli zien wij steeds vaker dat werkgevers de WWZ gebruiken om tijdelijke krachten te dumpen’, zegt Arend van Wijngaarden, bestuurslid van CNV Vakcentrale. ‘Wij vrezen dat voorbeelden als ING, de vleessector en de belastingdienst slechts het topje van de ijsberg zijn. Deze praktijk strookt niet met de intentie van de wet en de afspraken die wij hebben gemaakt in het Sociaal Akkoord.’

Meldpunt
Het CNV roept iedereen op misstanden naar aanleiding van de Flexwet te melden op www.cnvmeldpunt.nl. Het CNV zal de werkgevers vervolgens aanspreken op hun verantwoordelijkheid, zoals eerder ook bij ING is gebeurd.

Informatie WWZ
Op de website van het meldpunt is voor iedereen informatie te vinden over de WWZ. Alle werknemers met een tijdelijk contract, uitzend- of payrollovereenkomst en een oproepcontract kunnen door de nieuwe wet geraakt worden.

Bron: CNV, 17 april 2015