Brunel, Get There, QNH en New Nexus partners in DUO opdracht van 240 mln euro

0
204

Detacheringsbedrijven en IT-dienstverleners slaan handen ineen voor werkgelegenheid in noordelijke provincies in IT-branche

Brunel, Get There, QNH en New Nexus partners in DUO opdracht van 240 miljoen euro.

De vier partijen Get There, Brunel, QNH en New Nexus gaan minimaal vier jaar samenwerken.

De vier partijen voorzien Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) sinds begin dit jaar van tijdelijke IT-inhuurkrachten en stellen het vergroten van de werkgelegenheid op IT-gebied in de noordelijke provincies als doel. DUO trekt 60 miljoen euro per jaar uit voor de inhuur van externe IT’ers.

De partijen richten zich de komende jaren op IT-profielen op het gebied van infra, bouw en business. De partijen zijn vooral op zoek naar JAVA-programmeurs, infra-ontwikkelaars, security experts, testers en applicatiebeheerders. Als een van de grootste IT-werkgevers van Nederland beschikt DUO over een grote IT-organisatie die applicaties voor studenten en onderwijsinstellingen ontwikkelt en beheert. Door het samenwerkingsverband liggen er veel carrièremogelijkheden voor IT’ers in de regio. De vier partijen richten zich dan ook specifiek op inhuur van IT’ers uit het noorden.

De vier partijen worden in hun werk ondersteund door onderaannemers AC Plus Automatisering, ICT Partners, Scauting en BQA. De partijen zullen nauw met elkaar gaan samenwerken. Nico Kluin, penvoerder van de combinatie: “We zullen regelmatig interne evenementen organiseren, waarbij alle partijen hun kennis met elkaar kunnen delen. Dat is noodzakelijk in zo’n groot samenwerkingsverband. We dragen samen zorg voor de ontwikkeling van de (toekomstige) medewerkers. Dit doen we onder andere door trainingen te bieden op het gebied van soft skills en het uitbouwen van de technische vakkennis.” Op dit moment detacheren de partijen samen meer dan 480 professionals in de noordelijke regio.

Brunel
Brunel is een wereldwijd opererende, zakelijk dienstverlener, gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy in de vakgebieden Engineering, IT, Finance, Legal en Marketing & Communicatie.

Get There
Get There ICT Solutions richt zich op het ontwerpen en implementeren van vernieuwende ICT oplossingen en producten. Get There Business Solutions richt zich op het succesvol uitvoeren van uitdagende ICT verandertrajecten.

New Nexus
New Nexus levert diensten en specialisten op het gebied van software & app ontwikkeling, business intelligence, verandermanagement en werkplek virtualisatie.

QNH
QNH verbindt nieuwe technologieën met bestaande en is daarbij verantwoordelijk voor advies, ontwikkeling, implementatie en beheer. De dienstverlening is gericht op het optimaliseren van de informatievoorziening, onderliggende IT-architecturen, applicaties en mobiele toepassingen.

Bron: Brunel, 7 maart 2017