"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

VVD wil geen boetes voor fouten in zzp-contracten

Ondernemers die de nieuwe wet DBA overtreden, mogen geen boete krijgen zolang de onzekerheid over de toepassing voortduurt.

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra heeft dit vrijdag gezegd. Hij eist van staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën (ook VVD) dat dit voor onbepaalde tijd geldt. De wet DBA is in de plaats gekomen van de VAR voor zzp’ers. Met name onduidelijkheid over het werken met modelovereenkomsten leidt al maanden tot veel onrust onder zzp’ers en opdrachtgevers.

‘Totdat de puinhoop is opgeruimd zijn boetes uitgesloten’, aldus Zijlstra op een bijeenkomst voor ondernemers (ONL) in Den Haag. ‘En als het niet op korte termijn is opgelost moeten we die vermaledijde DBA (Wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie, die sinds 1 mei van kracht is) maar schrappen en iets anders verzinnen of teruggaan naar de VAR.’ D66 roept al langer dat de nieuwe wet moet worden ingetrokken.

Bron: FD, 9 september 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.