Albert Heijn favoriet voor bijbanen in Nederland

0
129

Albert Heijn is verkozen tot de Meest favoriete Werkgever voor bijbanen in Nederland.

Op de tweede plaats staat Jumbo Supermarkten, gevolgd door Lidl, Action en de Kruidvat. Met Plus Supermarkten op de 7e en Dirk v.d. Broek op de 9e positie, zijn supermarkten erg populair onder studenten en scholieren.

Dit blijkt uit de meest recente resultaten van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek onder 2.948 scholieren/studenten die hebben aangegeven een bijbaan naast hun opleiding/studie te hebben, of te willen.

Werkgevers die werk- en leertrajecten aanbieden zoals Vezet, de Koninklijke Landmacht en McDonalds, erg populair zijn onder 18-plussers. Verder staan de universiteiten Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmus MC en Universiteit Leiden hoog op het lijstje van WO’ers als werkgever voor bijbanen.

Meest Favoriete Werkgevers voor bijbanen in Nederland in 2017
1 Albert Heijn
2 Jumbo Supermarkten
3 Lidl
4 Action
5 Kruidvat
6 Gamma
7 Plus supermarkten
8 McDonalds
9 Dirk v.d. Broek
10 HEMA

Werkgevers die werk- en leertrajecten aanbieden populair onder 18-plussers
De Meest Favoriete Werkgever voor bijbanen ingedeeld naar leeftijd laat zien dat de Wereldwinkel en het A&F Horeca Uitzendbureau ook populair zijn onder jongeren tot 18 jaar. Wat opvalt is dat 18-plussers het liefst ook bij werkgevers zouden willen werken die werk- en leertrajecten aanbieden, zoals McDonalds (5), Vezet (9) en de Koninklijke Landmacht (10).

“Als we aan bijbanen denken, dan denken we vaak aan de vakkenvuller in de supermarkt, de hulp op de marktkraam op zaterdag, een oppas of een baan in de nacht in de horeca. In eerste instantie om bij te verdienen, maar als we verder kijken, dan zien we dat de 18-plussers zich meer aangetrokken voelen tot werkgevers die inspelen op ontwikkeling en eventuele aansluiting bij hun toekomstambities. Bijbaners zijn dan ook zeker niet uit te vlakken als zeer relevant medewerkers voor nu en voor in de toekomst”, aldus Véronique Oonk, Manager Recruitment Intelligence bij Intelligence Group. Meer informatie is verkrijgbaar via IG.

Bron: IG, 27 maart 2018