"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

YoungCapital opent eerste Britse kantoor in Birmingham

YoungCapital opent de aanval op de gevestigde recruitment-orde in de UK. Moederbedrijf The Works bevestigt groeiambities met het eerste Britse kantoor.
YoungCapital goes UK

Recruitmentspecialist YoungCapital is vanaf vandaag actief in de UK. Vanuit Birmingham richt de organisatie zich op recruitment van jong talent op de Britse arbeidsmarkt.

Daarmee verschaft YoungCapital zichzelf een unieke uitgangspositie. Jarenlange investeringen in een internationale miljoenendatabase zorgen voor een vliegende start in de UK, waar YoungCapital verschillende sectoren gaat bedienen. Deze stap is in lijn met de groeistrategie van moederbedrijf The Works, die is gericht op internationale expansie.

Klaar om de UK te veroveren
YoungCapital is ervan overtuigd dat dit hét moment is om alle Britse jongeren aan het werk te helpen. Er is in de UK namelijk nog geen andere partij die zich specifiek op jong talent richt. Ineke Kooistra, CEO van The Works: “De missie van YoungCapital is álle jongeren aan het werk krijgen. Daar horen de Britse jongeren dus ook bij. Binnen vijf jaar willen we een top-5-speler zijn in Europa, en daarvoor hebben we ook een sterke positie in de UK nodig. Met de opening van ons eerste YoungCapital-kantoor in Birmingham zetten we een belangrijke eerste stap. Daarna richten we onze pijlen snel op Londen. We zijn klaar om de hele UK te veroveren.”

Database met miljoenen werkzoekenden
Moederbedrijf The Works heeft in de afgelopen jaren via meer dan 20 internationale jobboards een database met miljoenen jonge Britse werkzoekenden opgebouwd. Dankzij de verzamelde marktdata weet de organisatie bovendien precies waar de belangrijkste groeikansen liggen. Daardoor kan YoungCapital enthousiaste kandidaten meteen koppelen aan interessante werkgevers. “Een betere start kunnen we ons niet wensen,” weet Ineke. “Met deze stap tonen we meteen de kracht van ons bedrijf. Mensen als basis, tech als aanjager, en marketingkracht en ondernemerschap als groeiversneller. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze mix de komende jaren een van de topspelers in de UK gaan worden. Net zoals dat ons in Nederland en Duitsland is gelukt.”

Gat in de markt
Na een succesvolle introductie van YoungCapital in Duitsland, is het wederom aan Karin van der Gragt, Growth Director bij YoungCapital, om dit succes met het UK-team te overtreffen. Een mooie uitdaging in een groeimarkt waar nu al ruim 1,6 miljoen mensen via een wervings- en uitzendorganisatie werken. Karin: “Er zijn allerlei kansen om ook de arbeidsmarkt in de UK flink op te schudden. De jonge talenten zijn er eager om aan de slag te gaan in sectoren als retail, administratie, klantenservice, finance & insurance en logistiek. Wij springen simpelweg in het gat in de markt.”

Over YoungCapital
Recruitmentspecialist YoungCapital brengt jongeren en werkgevers samen via een (bij)baan, zodat zij elkaar kunnen helpen groeien. Ze kunnen veel van elkaar leren: werkgevers hebben de ervaring en vakkennis, jongeren stellen de verfrissende vragen. Zij zitten nog niet vastgeroest in patronen en zijn daarmee onmisbaar voor vernieuwing. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar zijn de medewerkers van YoungCapital zelf het levende bewijs van de impact die jongeren kunnen maken.

Over The Works
The Works (the-works.com) is de holding achter snelgroeiende recruitmentbureaus en jobboards YoungCapital, YoungCapital NEXT, Jobbird.com en StudentJob. Met 20 jaar ervaring en een internationale database van 7,5 miljoen mensen is The Works de grootste challenger in de uitzend- en arbeidsmarkt in Europa. De organisatie van The Works wordt gevormd door ruim 1.300 jonge, ondernemende medewerkers met een gezamenlijk doel: een positieve impact maken door werkzoekenden en bedrijven op de beste manier bij elkaar te brengen. Via innovatieve bemiddeling en een eigen netwerk van internationale jobboards. Per jaar werken er meer dan 50.000 mensen via The Works bij zo’n 2.000 verschillende bedrijven in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zweden en Zwitserland.

Bron: YoungCapital, 2 september 2021

Lees ook
YoungCapital wordt The Works en zet in op internationale groei
YoungCapital NEXT – Het opleiden en ontwikkelen van jong talent
YoungCapital ziet nieuwe kansen met Jobbird

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.