"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Regionaal sectorplan Drenthe en Hardenberg

Het regionale sectorplan Drenthe en Hardenberg is voor in totaal zes miljoen euro goedgekeurd.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt hiervoor drie miljoen euro beschikbaar. De werkgevers, vakbonden, maar ook provincie Drenthe en gemeenten investeren zelf samen ook drie miljoen euro.

In dit plan wordt gebruik gemaakt van Brug-WW met baangarantie voor één jaar. Zo worden negenhonderd werkzoekenden en met ontslag bedreigde werknemers aan de slag geholpen in beroepen waar een tekort is aan werknemers. Tenminste negentig procent van de mensen die zijn (om) geschoold krijgen ook daadwerkelijk een baan bij een nieuwe werkgever. Een deel daarvan zal ook over de grens in Duitsland aan de slag gaan. In de regio Drenthe en Hardenberg is vooral vraag naar medewerkers in de technische beroepen zoals de metaal en bouw. Het werkloosheidspercentage is hoog in de regio en er zijn relatief veel laag opgeleiden terwijl werkgevers in toenemende mate vacatures hebben op MBO+ niveau.

Bron: Rijksoverheid, 27 augustus 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.