SLUIT MENU

JEX betrekt De Brug in Rotterdam

Het nieuwe kantoor van tech scale-up JEX is een feit: het bedrijf is verhuisd naar De Brug in Rotterdam. Om plek te bieden aan het team van inmiddels 300 medewerkers, betrekt JEX het voormalig hoofdkantoor van Unilever. De verhuizing onderstreept de groeiambities van JEX, dat software en services ontwikkelt voor de flexibele arbeidsmarkt en sinds de oprichting in 2020 groeit.

Artist impression van De Brug (geen originele foto)

De Brug werd de afgelopen maanden verbouwd in samenwerking met internationaal ontwerp- en bouwbedrijf Tétris en aannemer Remah Bouw. De opdracht voor beide partijen was om een flexibele, verbindende werkplek te creëren waar medewerkers gezamenlijk, en tegelijkertijd in alle rust, kunnen werken. Het gebruik van geluiddempende vloeren en muren en een innovatief wandsysteem zorgen voor een open werkomgeving die rust biedt en ook uitnodigt tot samenwerking.

Ook is aandacht besteed aan duurzame oplossingen zoals het gebruik van circulair materiaal in het interieur en een slim klimaatsysteem. De garage is voorzien van laadpalen en er is een overdekte fietsenstalling op het terrein.

Receptie (links) en kantoorruimte (rechts)

Inclusiviteit als uitgangspunt

Het bieden van een inclusieve werkomgeving was een belangrijke pijler in het ontwerp. Zo zijn er een gebeds- en kolfruimte ingericht en is er rekening gehouden met medewerkers met neurodivergentie, zoals ADHD en autisme. Onder andere de akoestiek, kleuren en stoffen van het meubilair en de focusruimtes met dimbaar licht dragen bij aan een prikkelarme werkomgeving. Daarnaast werkte JEX samen met Werkgeverservicepunt Rijnmond (WSPR) en Gemeente Rotterdam om de vacatures in het nieuwe bedrijfsrestaurant en de facilitaire afdeling open te stellen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In juli starten er door deze samenwerking zes nieuwe medewerkers.

Jeroen van Rossum, Chief Human Resources Officer bij JEX: “Wij streven ernaar om een afspiegeling van de samenleving te zijn. Om dat te bereiken is een inclusieve werkomgeving, waarbij diversiteit in de volle breedte tot uiting komt, een must. De verhuizing bood ons de kans om dat zoveel mogelijk te realiseren. Zo hebben we ons door een imam laten bijstaan in het ontwerp van de gebedsruimte. Ook wilden we rekening houden met hoe collega’s met bijvoorbeeld ADHD of een vorm van autisme de ruimte interpreteren en prikkels verwerken.”

Bron: JEX, 4 juli 2023

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.