The Adecco Group Q2 2020 omzetdaling 28 procent

0
178

The Adecco Group heeft de resultaten van het tweede kwartaal gepubliceerd. Over het gehele kwartaal daalde de omzet gemiddeld met 28%. Naarmate het kwartaal vorderde werd de situatie geleidelijk beter, met 26% in juni en verdere verbetering in juli.

The Adecco Group Q2 2020 resultaten per segment
The Adecco Group Q2 2020 resultaten per segment

Alain Dehaze, CEO, zegt hierover: “De economische en gezondheidscrisis die samenhangt met COVID-19 verdiepte zich in Q2. Dat leverde een zeer uitdagende markt op. De Adecco Group reageerde snel en proactief om de gezondheid en veiligheid van collega’s en associates te waarborgen, en om de klanten te ondersteunen.

Tijdens deze unieke uitdagingen lieten onze bedrijven veerkracht zien, en presteerden bovengemiddeld in meerdere belangrijke landen waaronder Frankrijk, Italië, Spanje en Japan. Tijdens H1 bleef de Group goed winstgevend met een sterke brutomarge, ondanks de scherp dalende inkomsten. Dit bewijst de gedisciplineerde kostenbeheersing van onze teams, en het uitgebalanceerde portfolio dat we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd. De kasstroom in het kwartaal was ook sterk.

Terwijl we de gevolgen van de crisis op de korte termijn beperkten, hielden we de focus gericht op onze strategie van Perform, Transform en Innovate. De recente implementatie van ons geïntegreerde front office system (InFO) maakte de groei in Japan mogelijk en in Q2 vervolgden we de uitrol van InFO in Spanje en Frankijk. We hebben ook onze PERFORM-methodologie gedigitaliseerd om het aan te passen aan werken op afstand.

We zien duidelijke tekenen van verbetering terwijl de lockdowns worden versoepeld, en sinds het dal van april hebben we bijna 100.000 associates ondersteund terug naar werk. Toch blijft het herstel geleidelijk en mogelijk wispelturig, omdat er veel onzekerheid heerst.

Tot slot, en bovenal, wil ik onze gewaardeerde klanten hartelijk bedanken voor hun vertrouwen in ons tijdens deze historische crisis, en mijn dankbaarheid uitspreken voor onze medewerkers en associates voor hun onwankelbare toewijding en onvermoeibare werk in buitengewoon uitdagende omstandigheiden.”

Bron: The Adecco Group, 6 augustus 2020