OTTO wint procedure over WVA-belastingclaim

0
315

OTTO Work Force realiseert een jaaromzet van 200 miljoen euro in Nederland. Bovending ontving OTTO een positieve uitspraak van het Gerechtshof Den Bosch inzake een belastingclaim van 14,7 miljoen euro.

De groepsomzet eindigt dit jaar boven de 280 miljoen euro. Door de sterke economie en de krappe arbeidsmarkt is de vraag naar flexkrachten en arbeidsmigranten flink toegenomen, waarvan OTTO profiteert. Het bedrijf uit Venray verwacht in 2018 een groepsomzet van ruim 330 miljoen euro.

European Executive Comittee
De Raad van Bestuur van de OTTO groep wordt vanaf 2018 ondersteund door een European Executive Comittee. De EEC zal bestaan uit Karolina Swoboda (Operations directeur NL), Tomasz Dudek (Operations directeur CEE), Patrycja Liniewicz (Recruitment directeur), Edith Hageman (Commercieel directeur) en Justyna Kooijmans (HR directeur). Leo van Megen zal als Finance Manager NL het Nederlandse directieteam gaan ondersteunen.

Belastingclaim
Gerechtshof Den Bosch heeft uitspraak gedaan inzake de belastingclaim van 14,7 miljoen euro. Het Hof heeft de claim van de fiscus helemaal afgewezen. Daarmee komt een einde aan de sinds 2013 lopende procedure met de Belastingdienst over de toepassing van de Wet Vermindering Afdracht (WVA). OTTO heeft in het verleden gebruik gemaakt van deze regeling om de educatie van de medewerkers te bevorderen. De fiscus was van mening dat OTTO ten onrechte voor haar medewerkers WVA heeft geclaimd.

Bron: OTTO Work Force, 15 december 2017