"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

OTTO Work Force neemt ForeignFlex en Werkpool Flex over

OTTO Work Force heeft haar positie op de markt van internationale arbeidsbemiddeling in Nederland verder versterkt door de overname van de uitzendbureaus ForeignFlex en Werkpool Flex.

Beide uitzendorganisaties zijn gespecialiseerd in het werven en bemiddelen van (internationale) medewerkers.
OTTO Work Force ForeignFlex Werkpool Flex
De focus van ForeignFlex en Werkpool Flex ligt met name op logistieke bedrijven, waaronder supermarktketens, maar ook op E-fulfilment-centra. Met deze overname versterkt OTTO Holding haar positie als Europees marktleider in internationale arbeidsbemiddeling en kan het bedrijf het Nederlandse bedrijfsleven verder ondersteunen bij de aanpak van de groeiende personeelstekorten.

ForeignFlex en Werkpool Flex
ForeignFlex en Werkpool Flex zijn gevestigd in Boxmeer en gaan gestructureerd, doelgericht, enthousiast en vakkundig te werk en hebben grote betrokkenheid bij hun werknemers. ForeignFlex en Werkpool Flex zijn goed bekend bij OTTO Work Force. Hoewel er sprake was van gezonde concurrentie, is er altijd wederzijds respect geweest voor elkaar, omdat de belangrijkste waarden worden gedeeld; de manier waarop OTTO en ForeignFlex en Werkpool Flex hun bedrijven inrichten en inspireren is vergelijkbaar. Net als OTTO Work Force zien de beide bedrijven internationale medewerkers als hardwerkende mensen die een gelijke behandeling verdienen. ForeignFlex en Werkpool Flex worden eind 2022 volledig in OTTO Work Force geïntegreerd en gaan ook onder die naam opereren. De overname heeft geen personele consequenties.

ForeignFlex en Werkpool Flex beschikken in Oost-Europa over eigen wervingskanalen die de OTTO-organisatie en -activiteiten verder zullen versterken. Verdere uitbreiding van OTTO’s inkoopnetwerk in Oost-Europa draagt bij aan de voortzetting van de groei.

Frank van Gool, CEO OTTO Holding: “We zijn blij met de acquisitie van deze twee bedrijven die qua cultuur en werkwijze goed aansluiten bij de OTTO-organisatie. Het past binnen onze strategie om naast onze organische groei, van gemiddeld meer dan 20% per jaar, bedrijven te laten aansluiten die een bijdrage kunnen leveren aan onze verdere expansie. Op die manier kunnen we onze opdrachtgevers een goede oplossing bieden voor de steeds verder oplopende arbeidsmarkttekorten. We zijn trots op onze stabiele groei en de huidige verwachting is om in 2023 minimaal 1 miljard euro omzet te gaan realiseren”.

Wim Smits en Angeliek Flintrop (van ForeignFlex en Werkpool): “Met plezier hebben wij, ieder aanvankelijk als werknemer en sedert 2010 als eigenaar, samen met een enthousiast en betrokken team, gewerkt aan het succes van ForeignFlex en Werkpool. Voor de verdere ontwikkeling zijn ForeignFlex en Werkpool bij OTTO Holding in goede handen. Het DNA van OTTO is wat betreft de normen en waarden gelijk aan dat van ons. De schaalgrootte en professionaliteit van OTTO komen ForeignFlex en Werkpool, haar werknemers en klanten ten goede. Daar hebben wij alle vertrouwen in.”

Bron: OTTO Work Force, persbericht 30 mei 2022

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.