Luba organiseert banendag voor ontslagen winkelpersoneel

0
316

Uitzendorganisatie Luba organiseert op 17 maart 2016 vanaf 13.30 uur in samenwerking met zusterbedrijf Ascento, gespecialiseerd in outplacement, een dag voor ontslagen winkelpersoneel.

Luba heeft voor dit doel veel retail-vacatures verzameld in de omgeving van haar deelnemende vestigingen, verspreid in het land.

Alle regionale retail-banen worden op deze dag gepresenteerd en de werkzoekenden die net bij V&D, Manfield, Perrysport en andere ketens hun baan zijn kwijt geraakt kunnen sollicitatietips krijgen en zich direct inschrijven voor een sollicitatietraining.

Johan Doornenbal, algemeen directeur: “De afgelopen maanden zijn veel winkelketens als ware het dominostenen omgevallen: schoenenwinkels, kledingwinkels en als laatste de faillissementen van V&D en de sportwinkels. Bijna 10.000 mensen moeten een andere werkkring zoeken. En hoewel het lastig is zijn er wel degelijk kansen. Want een beetje oplettend winkelend publiek ziet dat er in veel winkels een briefje in de etalage hangt met daarop de oproep om te solliciteren. Veelal voor een parttimejob, maar twee parttimebanen maken één hele… Maar zelf zijn we ook per direct opzoek naar 25 medewerkers voor de zogenaamde Schiphol-winkels. En hebben we ook veel mensen nodig die in heel Nederland als gastvrouw/-heer willen optreden in winkels. In totaal zijn er in Nederland op dit moment ruim 7500 functies in de Retail sector vacant waaronder ruim 1.500 in ons werkgebied.”

Doornenbal vervolgt: “Het is niet zozeer dat we voor iedere ontslagen ex V&D medewerk(st)er een nieuwe baan hebben. Maar op basis van competenties, kwaliteiten en ervaringen waar de mensen in de retail mee opgegroeid zijn is er een hoop mogelijk. Zo zijn er op dit moment internetwinkels die juist ‘stenen-winkels’ openen. Maar er zijn met de goede kwaliteiten ook kansen in andere branches of sectoren.”

Bron: Luba, beluister ook interview met Johan Doornenbal op BNR/Zakendoen met, 16 maart 2016