Helft zzp’ers bereid tarief aan te passen aan omstandigheden

0
132

De helft van de zzp’ers (50,4%) ziet bemiddeling als toegevoegde waarde voor zijn bedrijf of onderneming. 68,4 procent van de zzp’ers komt dan ook voornamelijk aan opdrachten via bemiddelaars.

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1224 zzp’ers in samenwerking met Yacht. Een grote meerderheid van de zzp’ers komt voornamelijk aan opdrachten met behulp van een bemiddelaar. 46,8 procent van de zzp’ers heeft zich in het afgelopen jaar dan ook aangemeld of ingeschreven bij een bemiddelaar voor een opdracht.

zzp barometer

 

 

 

 

Hoogte van het tarief
Uit het onderzoek is verder gebleken dat ruim 50 procent van de zzp’ers werkt met een vast tarief voor alle opdrachten. Het overige deel van de zzp’ers past het tarief aan aan de omstandigheden van de opdracht.

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1224 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (CBS, april 2016).

Bron: ZZP Barometer, 1 november 2016