Burger Support sterk voor werk in Flevoland

0
596

Burger Support sterk voor werk in Flevoland

Interview met Marcel en Maaike Burger over hun business en hun missie.

Marcel en Maaike hebben veel ervaring in de uitzend- en werving & selectiebranche. In het begin van hun loopbaan werkten ze bij Unique Uitzendburo en UBN Uitzendbureau.
Burger Support
Burger Support werkt aan de invulling van vacatures op MBO+-, HBO- en WO-niveau en biedt een compleet dienstpakket: Werving & Selectie, HR Support, HR on Demand, Student Support en Flex Support.

Regionale arbeidsmarkt als missie
“Vijftien jaar geleden zijn wij in Lelystad ons eigen bureau gestart, waarbij wij ons realiseerden hoeveel potentie de regionale arbeidsmarkt heeft. In zekere zin is de promotie van de regionale arbeidsmarkt onze missie.

Want hoe ging het in het verleden? Iedereen vloog uit. Alle jonge mensen die in Lelystad en omgeving opgroeiden volgden in andere provincies hun opleiding en gingen daar werken. ‘Ze verdwenen over de bruggen’ zoals men dat in Lelystad zei. Ondertussen moesten de bedrijven in Flevoland mensen uit de rest van Nederland zien te verleiden om bij hen te komen werken.

Gelukkig is het wonen en werken in Flevoland door steeds meer ondernemers ontdekt. Er zijn goede hogescholen gevestigd. Wie in de regio stage kan lopen, vindt hier vaak ook werk. Dat is goed voor de economie en het geeft rust. Mensen zijn na hun werk snel thuis; ze verliezen geen tijd aan woon/werkverkeer.”

Stagebemiddeling
“Wij werken daarom onder meer samen met Windesheim Flevoland en helpen hen via ons brede netwerk van bedrijfscontacten aan stage-opdrachten.

Er zijn circa 40.000 bedrijven gevestigd in Flevoland waaronder zo’n 28.000 zzp’ers. De meerderheid van de ondernemers etaleert zich niet nadrukkelijk. Daardoor zien werkzoekenden hen snel over het hoofd, terwijl ze prachtige carrières bieden.”

Marcel en Maaike Burger, Burger Support
Marcel en Maaike Burger, Burger Support

Hoe is de verhouding vast/flex in de regio?
“Tijdens de recente economische crisis steeg de vraag naar flexibele dienstverbanden. Het werken met uitzendkrachten benutten bedrijven als een soort verlengde proeftijd om medewerkers beter te leren kennen. Toch merken we dit jaar dat opdrachtgevers het wat sneller aandurven om iemand een tijdelijk of een onbepaalde tijd contract aan te bieden. Zij zien ook het belang om personeel aan zich te binden.”

Koudwatervrees
“Veel ondernemers zijn nog onzeker over de werkelijke economische vooruitzichten voor hun bedrijf. Ook snelle opeenvolging van wetten rondom werkgeverschap speelt mee. Werkgevers overzien vernieuwde regelgeving onvoldoende en hebben geen tijd of menskracht om zich erin te verdiepen. Uit voorzorg besteden ze hun werkgeverstaken uit of kopen HR expertise in.

Een groot deel van onze dienstverlening bestaat daarom uit HR-support. Zo ondersteunen wij o.a.onder meer Lelystad Airport op het gebied van HR; twee dagen per week zitten wij intern en verrichten werkzaamheden op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Voor sommige bedrijven in de regio zijn wij casemanager. Wij werken samen met een klinisch psychologe die wordt ingezet bij assessments, coaching, loopbaantrajecten en advies op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie. ”

HR-platform
“Tien jaar geleden hebben wij in Flevoland een HR-platform opgericht. Hier zijn ongeveer veertig HR managers van verschillende bedrijven bij aangesloten. Driemaal per jaar organiseren wij een vergadering bij ons op kantoor met deskundigen op het gebied van o.a.onder andere personeelsbeleid, arbo- of preventiedienst. Tijdens deze vergaderingen kunnen deelnemers lopende zaken en informatie met elkaar uitwisselen. Op die manier helpen de HR-managers elkaar en blijven wij in contact met deze bedrijven.”

Burger Support, kop koffie

Duurzame inzetbaarheid
Hoe pakken jullie dat aan?
“Onze eigen medewerkers bieden we veel opleidingsmogelijkheden en stimuleren ze daarbij dat ze in beweging blijven. Ons kantoormeubilair is geschikt om zowel zittend als staand te werken. Een goede sfeer en oog voor ontspanning vinden wij erg belangrijk. Daar helpt onze Tommie, een labradoodle, een pootje aan mee. Kandidaten die bij ons op kantoor komen voor een kennismaking of een assessment zijn verrast als ze de hond zien. Hij is goed opgevoed, hij is ‘antiallergeen’ en vertedert mensen.”

Naamsbekendheid
“Als regionale speler worden wij vaak gevraagd voor sponsoractiviteiten. We profileren ons bij voorkeur met sponsoring van regionale sportclubs, zoals korfbal, tennis, hockey en culturele evenementen zoals het theater. Wij zorgen dat wij zichtbaar zijn bij onze doelgroep. Uiteindelijk draait alles om communicatie en ‘er zijn’.”

Uiteindelijk ligt Lelystad maar een uur rijden van Schiphol.
Inditex, het Spaanse moederbedrijf waartoe onder meer Zara behoort, bouwt mede om die reden een groot distributiecentrum in Lelystad. Burger Support heeft de werving en selectie gedaan van de veertig managers die er werken. Met andere woorden: Flevoland staat internationaal op de kaart. Kortom, een mooie opdracht en groeiende werkgelegenheid in de regio.

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws