Belangenbehartiger met ondernemersbloed

0
204

Bart-Jeroen Croll neemt afscheid als voorzitter van de NBBU
Croll schreef deze week een afscheidscolumn, gepubliceerd op de site van de NBBU, die, met toestemming, ook hier is te lezen. Zie eveneens het FlexNieuws interview, waarin Bart-Jeroen terugblikt op zijn voorzitterschap.

Belangenbehartiger met ondernemersbloed
Als ik terugkijk op de afgelopen acht jaar als voorzitter is het verleidelijk om terug te kijken naar de ontwikkeling van de afgelopen twintig jaar toen flex nog voornamelijk uitzenden was en ik met mijn onderneming lid werd van de NBBU. Deze bestond drie jaar, was nog volop in de pioniersfase en zette zich vooral af tegen de gevestigde orde. Een kleine kern van medewerkers en echte mkb-ondernemers trokken de kar.

Het decennium daarna groeide de aanhang, mede door een aantrekkelijke cao, gestaag en brak de vereniging met horten en stoten door naar een fase waarin bestuur en secretariaat de organisatie beter konden vormgeven.
Als ik terugkijk op mijn bestuursperiode van de afgelopen acht jaar is het overduidelijk dat ook de flexbranche sneller verandert dan ooit.

Het is dan ook goed om te zien dat het bestuurlijk binnen de NBBU juist een periode is geweest van ongekende stabiliteit. Die heeft er mede voor gezorgd dat energie vooral kon worden gestopt in verdere professionalisering van ons bureau. Een bureau waarin professionals met passie werken aan beter aansluitende dienstverlening aan de leden en vormen van een visie op de flexmarkt.

De NBBU staat er ondanks, of juist dankzij, de turbulente ontwikkeling van flex beter voor dan ooit. We hebben ruim 1100 aangesloten ondernemingen, een marktaandeel op uitzenden dat gestaag boven de 20% is gegroeid, een jaarprogramma vol trainingen en cursussen voor leden en het doorlopende project ‘de Arbeidsmarkt van Morgen waarin we met wetenschappers de ontwikkeling van en kansen op de flexibele arbeidsmarkt verkennen, bespreken en duiden.
Daarnaast bedient de NBBU zijn leden met informatie en belangenbehartiging op alle vormen van flexibele arbeid.
Mede hierdoor is ook voor politiek en stakeholders onze positie veranderd en schuift onze doelstelling van meepraten naar daadwerkelijk beïnvloeden.

In deze transformatie ben ik dan ook trots dat ik het voorzitterschap mag overdragen aan Brigitte van der Burg. Met haar bestuurservaring, politieke netwerk en (mkb-)ondernemerservaring zie ik haar de komende jaren een grote bijdrage leveren aan het verstevigen en uitbouwen van deze vereniging.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen en de kans die jullie mij hebben gegeven mede vorm te geven aan de geweldige club die zich met trots een belangenbehartiger met ondernemersbloed mag noemen.

Bart-Jeroen Croll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here