"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Inzet uitzendkrachten oplossing voor ‘disruptie’ door AI

AI en andere technologische ontwikkelingen vragen een radicaal andere talentstrategie van organisaties. Een flexibel personeelsbestand is daarbij volgens 90% van de managers een noodzaak. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van de World Employment Confederation (WEC).

Volgens 81% van de bedrijfsleiders moeten organisaties door AI en andere technologische ontwikkelingen radicaal anders kijken naar de vaardigheden en human resources van grote delen van hun personeelsbestand. Maar 78% van hen vreest ook dat ze werknemers niet snel genoeg kunnen opleiden om de technologische ontwikkelingen in de komende drie jaar bij te houden.

Dat blijkt uit “The Work We Want”, een onderzoek in opdracht van de World Employment Confederation (WEC) onder honderden senior executives van Fortune 2000-bedrijven.

Uitzendkrachten inzetten aantrekkelijker

Een van de oplossingen voor het overbruggen van onverwachte tekorten aan personeel is volgens datzelfde onderzoek een flexibel personeelsbestand.

Zo zegt 92% van de senior executives de komende twee jaar een flexibeler personeelsbestand nodig te hebben. Het inzetten van flexibele krachten, zoals bijvoorbeeld uitzendkrachten, wordt voor hen steeds aantrekkelijker. Ze zien deze krachten niet alleen als extra paar handen. Hun inzet helpt ook om toegang te krijgen tot moeilijk te vinden digitale vaardigheden en tot kandidaten van een hoger kaliber.

79% van de senior executives benadrukt ook dat het inzetten van flexibele krachten met kennis van een nieuwe technologie een effectieve manier is om kennis te verspreiden onder vaste werknemers.

Project “The Work We Want”

Met het project “The Work We Want” wil de World Employment Confederation (WEC) de discussie op gang brengen over en oplossingen vinden voor de veranderende wereld van werk.

WEC gaf FT Longitude de opdracht om in november en december 2023 een enquête te houden onder 715 senior executives van over de hele wereld, waaronder 680 van Forbes Global 2000-bedrijven en 35 organisaties uit de publieke sector. Het project omvat ook interviews met senior bedrijfsleiders en wereldwijde experts op het gebied van talentplanning en de toekomst van werk.

Lees meer in het Engelstalige persbericht van de WEC

Lees ook:

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *