"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ARTRA biedt Basisopleiding Payrollspecialist

Het SEU-examen payroll voor payrollspecialisten kan vanaf 4 juni 2018 worden behaald.

ARTRA biedt als eerste in Nederland de Basisopleiding Payrollspecialist als open inschrijving, in-company en online aan!

Nieuw SEU examen payroll
Op 6 juli 2017 kwam het eerste bericht vanuit de Stichting Examens Uitzendbranche al naar buiten. De flexbranche is in ontwikkeling, functies veranderen en de dienstverlening van flexorganisaties wordt uitgebreid. Uitkomst van een uitgebreid onderzoek bij diverse payroll- en uitzendondernemers liet zien dat er behoefte is aan een SEU examen ‘payroll’.

Onderzoek SEU
Aansluitend heeft in oktober 2017 verder onderzoek door de SEU uitgewezen dat payroll en-/of backoffice medewerkers minimaal over de volgende kennis moeten beschikken: CAO kennis (ABU/NBBU), inclusief naleving cao, relevante wet- en regelgeving, inclusief sociale zekerheid, voorlichting medewerker aangaande loon, beloning en inschaling en dossierbeheer. Deze onderwerpen vormen de basis voor het SEU examen payroll.

ARTRA onderdeel pilotgroep
Op donderdag 29 maart jl. heeft ARTRA, als onderdeel van de pilotgroep, het nieuwe SEU examen payroll met succes afgelegd. Uitkomst van de pilot is dat alle deelnemers aangegeven hebben dat het SEU examen payroll relevant is voor collega’s. De kennis die wordt getoetst in het SEU examen payroll voorziet in relevante basiskennis. ‘Het mooiste compliment’, vertelt Barbara Kramer, manager van de SEU, ‘is dat één van de deelnemers aangaf dat zij graag wil dat haar medewerkers dit diploma gaat halen. Als je dit examen haalt weet je zeker dat je opdrachtgever en payrollmedewerker goed kunt adviseren’.

De Basisopleiding Payrollspecialist
De Basisopleiding Payrollspecialist is een feit! ARTRA omarmt het SEU-initiatief en is verheugd de opleiding al aan te kunnen bieden. Ellen van Hierden, directeur van ARTRA vertelt: ‘ARTRA werkt al jarenlang voor payroll organisaties en we bieden al gerichte en passende opleidingen aan. Met de komst van het SEU examen payroll kunnen de deelnemers een passend examen gaan afleggen. De kers op de taart!’

ARTRA leidt vanaf heden medewerkers van uitzend- en payrollorganisaties op voor het examen. Gezien de omvang van de stof omvat de Basisopleiding Payrollspecialist 8 dagdelen training. De training wordt volledig blended aangeboden. Het SEU examen payroll is vanaf 4 juni beschikbaar.

Inschrijven is mogelijk via de website.

Bron: ARTRA, 8 mei 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.