ZZP Nederland helpt zzp’ers bij aanvraag financiële steun in coronacrisis

0
260

Veel ondernemers worden getroffen door de noodzakelijke maatregelen als gevolg van de Corona uitbraak.

Om deze economische schade te compenseren is het Kabinet met een steunpakket voor ondernemers gekomen, dat zich richt op inkomens- en liquiditeitsondersteuning. Dit steunpakket valt uiteen in meerdere maatregelen, die in complexiteit variëren. ZZP Nederland gaat ondernemers die het niet lukt om zelfstandig de aanvraag te doen helpen.

Hiervoor heeft ZZP Nederland de hulp ingeroepen van enkele collectief aangesloten organisaties; de coöperatie van Kubus administratie- en advieskantoren, de Vereniging van Budgetcoaches en Schuldhulpverleners (NVVBS) en de Vereniging van Salarisadministrateurs (VNSa). Hierdoor is voldoende kennis, maar vooral capaciteit, in huis om zzp’ers te kunnen helpen. Alle informatie is ook op de website te vinden www.zzp-nederland.nl.

Met dit initiatief hoopt ZZP Nederland de aanvraagprocedure voor de zelfstandig ondernemer te vergemakkelijken en tegelijkertijd te bespoedigen zodat de ondernemer in deze voor hem onzekere periode zo snel mogelijk kan profiteren van het steunpakket.

Hoewel de dienstverlening van de helpdesk van ZZP Nederland normaal gesproken alleen voor abonnees is, stelt ZZP Nederland deze dienst, als het gaat om eenvoudig te beantwoorden vragen toch open voor alle zzp’ers. Bezoek de website van ZZP Nederland voor alle informatie.

Bron: ZZP Nederland, 25 maart 2020