YoungCapital hielp 50.000 mensen aan uitzendwerk in 2020

0
124

YoungCapital heeft afgelopen jaar, dankzij de flexibele aard van uitzendwerk, 50.000 mensen aan werk kunnen helpen.

Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital: “De flexibiliteit om af- en op- te kunnen schalen als dat nodig is en het herplaatsen van werknemers naar sectoren waar op dat moment veel werk lag, heeft een groot deel van de arbeidsmarkt draaiende gehouden. Het snel opzetten van de corona-afsprakenlijn was bijvoorbeeld nooit gelukt zonder uitzendkrachten.”

Flex als opstap
De overheid is zelf een van de grootste afnemers van flex. Volgens YoungCapital is dan ook tijd dat de politiek dit belang erkent en meeneemt in de hervormingsvoorstellen. Kooistra: “De status van gereguleerde flex zou veel meer gelijk moeten worden getrokken met die van vast werk.” Voor de nieuwe generatie op de arbeidsmarkt is flex de ideale opstap om te starten. Door de nadrukkelijke focus op vaste dienstverbanden en baanzekerheid in plaats van werkzekerheid, krijgen jongeren onvoldoende kansen op een flexibele, leerzame start van hun carrière.

Wervingsacties
Veel van YoungCapital’s overwegend jonge flexkrachten waren werkzaam in de sectoren die hard zijn geraakt, zoals de luchtvaart en horeca. Aan de andere kant waren er ook sectoren die explosief groeiden, zoals de logistiek en klantcontact. “Wij hebben alle zeilen bijgezet om zoveel mogelijk uitzendkrachten via wervingsacties aan nieuw werk te helpen”, geeft Ineke aan. “Alleen door flex is het mogelijk om zoveel mensen zo snel aan een andere baan te helpen.”

Mede door de grote opdrachten vanuit GGD en de enorme piek in de logistiek heeft YoungCapital in 2020 het marktaandeel zien groeien binnen de flexmarkt, zonder steun van buitenaf.

Bron: YoungCapital, 2 februari 2021