unlocQed biedt job matching zonder naam, leeftijd en geslacht

0
148

unlocQed is een nieuw job-matching platform met een unieke aanpak. Werkzoekenden kunnen er namelijk hun profiel plaatsen, zĆ²nder naam, leeftijd en geslacht. Solliciteren zoals kandidaten auditie doen bij The Voice.
unlocQed
Een werkgever kan op unlocQed contact zoeken met kandidaten via een chat of videochat. Maar de kandidaat beslist Ć³f en wanneer de naam, leeftijd en geslacht prijsgegeven worden. Dit voorkomt onbewuste aannames en voorkeuren van werkgevers tijdens de start van de werving en selectie.

Werkgevers kunnen door de unlocQed-aanpak meer potentiƫle kandidaten bereiken; kandidaten waar ze in eerste instantie niet aan zouden hebben gedacht. Of waarmee zij tot nu toe geen contacten konden leggen.

Mensen met een betaalde baan zullen zich vrijer voelen om hun profiel op unlocQed te plaatsen. Zij hoeven namelijk niet beducht te zijn dat hun huidige werkgever erachter komt. Dit kan dus ook tot meer kandidaten leiden voor werkgevers.

Het nieuwe job-matching platform maakt, naar eigen zeggen, minimaal gebruik van cookies. Persoonsgegevens blijven vertrouwelijk.

Het platform heeft onderzoek laten doen naar de bereidheid tot arbeidsmobiliteit onder werkenden. Twee op de drie Nederlanders met een betaalde baan staan open voor een betere, leukere baan. Ook willen zij geselecteerd worden op hun kwaliteiten; niet op leeftijd of op geslacht. Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch.

DirectResearch ondervroeg in 2019 bijna 3.000 Nederlandse volwassenen over de arbeidsmarkt. Op de stelling ‘Ik heb een leuke baan, maar als er een betere & leukere baan voorbijkomt sta ik open voor een nieuwe uitdaging’, antwoordde 63% met ‘eens’.

Een iets hoger percentage (66%) is tegen een vrouwen-quotum. Werkgevers zouden volgens hen moeten selecteren op persoonlijkheid, kennis, kunde en kwaliteiten, en niet op geslacht.

Bron: unlocQed.nl, april 2020

Lees ook
Anoniem cv ā€“ ā€˜Kijk eerst naar iemands kwaliteitenā€™