Recruiters blinken uit door gebrek aan humor?

0
279
Hinke Leeflang
Hinke Leeflang

Recruiters blinken uit door gebrek aan humor?

Op 31 maart jl. plaatsten wij dit bericht over recent onderzoek van MatchQ in samenwerking met Recruitin, waar blijkt dat recruiters vergeleken met andere beroepsgroepen over relatief weinig humor beschikken.

Het bericht was een 1 april grap, geen wetenschappelijke test ;-) zo verklaart Hinke Leeflang, Manager MatchQ.

humor index, onderdeel van 1 april grap
1 april grap

Humor is zeker belangrijk op de werkvloer en draagt bij aan jouw werkgeluk. Door kandidaten in te zetten op hun talent verhoog je werkgeluk nog meer. Wij geloven dat talent bepalend is voor succes! Voel je je happy, past het werk dat je doet bij je intrinsieke voorkeursgedrag? Als dat zo is, gaat het werk je immers veel makkelijker af.

MatchQ is specialist in online assessments voor het aantrekken, selecteren, binden en ontwikkelen van talent. Door middel van wetenschappelijke assessments helpen we jou als recruiter met het maken van slimme, efficiënte en datagedreven keuzes.

Recruitment is mensenwerk. En werving is kostbaar in geld, tijd, energie en verwachtingen van mensen. Om daar zo verstandig mogelijk mee om te gaan, zeggen wij: meten is weten. Met onze assessments verhoog je als recruiter en als kandidaat de voorspelbaarheid van de match met de baan en de werkomgeving. Je krijgt inzicht of de sollicitant past bij de organisatie, de functie, in het team en het management.

Wil jij ontdekken of jouw sollicitanten matchen met een organisatie en/of functie, waar ze energie van krijgen en wat hen motiveert? Voorkom een mismatch en kijk op Homepage – MatchQ welke assessments jou kunnen helpen competenties, drijfveren en skills meetbaar te maken.

Bron: MatchQ, 11 april 2022

Lees ook
Hoe ontwikkelen studenten gedragscompetenties voor Finance & Accountancy?
Arbeidsmarktscan van MatchQ goedgekeurd door ministerie SZW