Please start zzp-dienstverlening voor MKB

0
301

Door gebrek aan kennis is er in het MKB vaak sprake van schijnzelfstandigheid: een verkapte arbeidsrelatie tussen de ondernemer en de zzp’er.

Als de rechter oordeelt dat er sprake is van een schijnzelfstandigheid, moeten ondernemers met terugwerkende kracht belastingen en premies afdragen, en kan de zzp’er een arbeidsovereenkomst claimen.

Visitekaartje
Please introduceert daarom zzp-dienstverlening, om werkgevers in het MKB te ondersteunen bij alles wat er komt kijken bij het inzetten van zzp’ers. Jad Berad, commercieel directeur Please: “Als een zzp’er uitsluitend voor één opdrachtgever werkt of geen zeggenschap heeft over de invulling van de werkzaamheden kan dit duiden op een gezagsverhouding. De werkrelatie kan worden aangemerkt als fictief dienstverband waardoor het arbeidsrecht van toepassing kan zijn. Datzelfde kan ook gelden voor het hebben van een visitekaartje van de opdrachtgever, waarmee je naar buiten treedt uit naam van de opdrachtgever. Dat soort risico’s wil je afvangen”.

Volgens Please beperkt de dienst niet alleen de risico’s voor MKB-ondernemers, maar biedt het ook de zzp’er meer zekerheid.

Bron: Please, 18 juli 2022