Mekano gekozen tot beste zzp-bemiddelaar

0
167

Mekano Industrial uit Boxtel is bij de Staffing Awards uit 384 deelnemende organisaties verkozen tot beste zzp-intermediair van Nederland.

De kwaliteit van deelnemende organisaties is gemeten op basis van de referenties van meer dan 16.200 zzp’ers en 4.800 opdrachtgevers met transparantie, tarief en betalingstermijn als belangrijkste criteria.

Uit onderzoek van ZZP Barometer blijkt dat transparantie, tarief, betalingstermijn, marges en bereikbaarheid de vijf belangrijkste criteria zijn van ‘Goed Intermediairschap’. Deze criteria zijn aan zowel zzp’ers als opdrachtgevers voorgelegd, naast vragen over de algemene tevredenheid en de waarschijnlijkheid tot aanbeveling. Mekano Industrial scoort gemiddeld bij zowel zzp’ers als opdrachtgevers een 8,6 en een Net Promoter Score (NPS) van respectievelijk 83,5 en 92,9.

De top 10 van de Staffing Awards ziet er als volgt uit:

Mekano Industrial
Harvey Nash
WIBA IT
FinanceFactor
B-Street
QTC Recruitment
Jellow
Pro-Act IT
AXS Freelance
TCP

Belangrijkste acquisitiekanaal
“Zzp’ers voorzien in de flexibele arbeidsbehoefte van bijna iedere organisatie en overheidsinstelling. Grote opdrachtgevers regelen de inhuur veelal via een intermediair, waardoor het intermediair een belangrijke partner en het belangrijkste acquisitiekanaal is van de één miljoen zzp’ers die Nederland kent. Mekano Industrial heeft voor het tweede jaar op rij bewezen zowel zzp’ers als opdrachtgevers zeer succesvol te helpen,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de Staffing Awards.

Onzekerheid
Vanwege de afschaffing van de verklaring arbeidsrelatie (VAR) en de invoering van de modelcontracten voor zowel zzp’ers en opdrachtgevers door staatssecretaris Wiebes, heerst er echter veel onzekerheid onder zzp-intermediairs. Door het verzwijgen van de rol van het intermediair, lijkt deze buitenspel gezet te worden door Wiebes. “Hiermee dreigen honderdduizenden zzp’ers die hun acquisitie via deze intermediairs uitbesteden of hierbij worden geholpen, gedupeerd te worden. Dit kan niet de bedoeling zijn van de staatssecretaris, wij verwachten dan ook op korte termijn opheldering,” zegt Sakkers.

Bron: ZZP Barometer, 23 september 2015