Eleanor: nieuw zzp-platform voor ‘verbinders’

0
185

Via het nieuwe platform Eleanor kunnen zzp’ers freelancers uit hun eigen netwerk aandragen voor opdrachten waar zij zelf geen tijd voor hebben. Daarvan profiteren alle betrokken partijen financieel, inclusief de ‘verbinder’.

Een vertrouwd netwerk is enorm waardevol. Het kost vaak jaren om het op te bouwen en veel energie om te onderhouden. Met dit platform worden zzp’ers daar voor het eerst écht voor beloond.

Administratie
Het geld dat normaal gesproken in dure detacheringsbureaus verdwijnt wordt verdeeld over de verbindende zzp’er, uitvoerende freelancer, opdrachtgever en goede doelen. Ook regelt het platform geautomatiseerd en geheel volgens geldende wetgeving alle administratie: van het contract tot en met de facturatie.

Vergoeding voor verbinders
Via Eleanor verbinden zzp’ers alle partijen met elkaar. Initiatiefnemer Mike Philips: “Verbindende zzp’ers houden hun zzp-status. In ruil voor het samenbrengen verdienen verbinders een vergoeding. Opdrachtgevers besparen tijd en kosten en kunnen rekenen op een freelancer uit een vertrouwd netwerk. Bovendien krijgen uitvoerende zzp’ers opdrachten zonder dat ze hier actief naar hoeven te zoeken. Verder profiteren ze tijdens de klus van tijdregistratie-tools.”

Facturen binnen een dag betaald
Via een samenwerking met de Rabobank biedt het platform ook de mogelijkheid om facturen tegen lage rente vooruit te laten betalen. Freelancers kunnen deze factuurfinanciering op het digitale platform aanvragen.

Goede doelen
“De zzp’ers achter Eleanor vinden het belangrijk dat geld bij de mensen terechtkomt die dat verdienen”, aldus Philips. Een deel van de omzet gaat daarom standaard naar een goed doel. Ook geeft het platform de verbindende freelancer de keus om zijn of haar passieve inkomsten gedeeltelijk of geheel aan goede doelen te doneren.

Bron: Eleanor, 25 april 2022