1 op 4 ICT-professionals zoekt andere werkgever

0
12

Maar liefst een op de vier ICT-professionals is op zoek naar een baan bij een andere werkgever. Nog eens vijf procent zoekt naar een nieuwe baan bij de huidige werkgever.

Dat blijkt uit een onderzoek van Berenschot en de AutomatiseringGids onder 1100 IT-professionals in samenwerking met Ngi-NGN, de onafhankelijke beroepsvereniging voor ICT-professionals en –managers. Die overstap willen de ICT-ers vooral voor de eigen ontwikkeling: twee op de drie ICT-professionals die op zoek is naar ander werk, zoekt namelijk betere ontwikkelingsmogelijkheden.

Ontwikkeling meest belangrijk
Ontwikkelingsmogelijkheden zijn daarmee belangrijker voor zoekende ICT-professionals dan salaris (genoemd door 57 procent), sfeer (40 procent), promotie (28 procent), secundaire arbeidsvoorwaarden (25%) of mobiliteit/dichter bij huis wonen (24 procent). “Professionals lijken zich steeds meer bewust van de snel veranderende ICT-sector”, stelt Maarten Emons, bestuurslid van Ngi-NGN. “Ontwikkelingen volgen elkaar in steeds hoger tempo op, waardoor het belangrijker wordt om te investeren in je eigen toekomst. Ik ben blij dat zoveel managers en professionals in de ICT dit beseffen en daar ook naar handelen.”

Bron: Berenschot, 10 juni 2016