"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Fluitend naar je werk – met de E-bike van 4 Minutes kan het!

Bij uitzendbureau 4 Minutes willen ze hun personeel fluitend naar het werk laten gaan door e-Bikes beschikbaar te stellen. Daarmee hopen zij hun klanten en partners te inspireren om soortgelijke stappen te zetten.

In een tijd waar duurzaamheid en sociaal ondernemerschap steeds meer aandacht krijgen, zet uitzendbureau 4 Minutes een belangrijke stap voorwaarts. Door een samenwerking aan te gaan met het fietsenmerk BSP, bevestigen zij de gezamenlijke inzet voor een groenere en meer inclusieve toekomst.

Zij zijn daarom ontzettend trots om aan te kondigen dat zij, naast de al 65 rijdende elektrische 4 Minutes E-bikes, nog eens 100 exemplaren van het BSP-model BRAZZ hebben besteld! Deze elegante fiets, ontworpen voor eenvoudige opstap en uitgerust met onder andere opties zoals een elektrische motor en 7 traploze versnellingen, geeft een maximaal comfort zodat je snel, makkelijk en vooral groen naar je werk fietst.

Deze fietsen hebben zij speciaal geselecteerd voor hun uitzendkrachten, die ze voor slechts €6,- per week kunnen lenen. Het is een investering in het welzijn en mobiliteit van hun medewerkers, waardoor ze letterlijk ‘fluitend naar hun werk’ kunnen gaan.

Gemonteerd in Nederland

Wat deze samenwerking bijzonder maakt, is de manier waarop de fietsen tot stand komen. Hoewel de onderdelen uit het Verre Oosten komen, wordt elke fiets met zorg gefabriceerd en gemonteerd in Roermond, in de sociale werkplaats van Westrom. Hier werken tientallen gemotiveerde mensen dagelijks aan de productielijn, die zo’n 25 verschillende montageplekken kent.

Deze lokale productie benadrukt het belang van het steunen van Nederlandse banen en is tevens voor 4 Minutes dé manier om ook het vakmanschap en de toewijding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mogelijk te maken.

Sociale verantwoordelijkheid

Deze stap past perfect binnen het gedachtegoed van zowel BSP als 4 Minutes. “Onze beide organisaties delen deze normen en waarden en het belang van sociale verantwoordelijkheid en het creëren van kansen voor iedereen zit dan ook diep geworteld in ons bedrijfsmodel”, aldus Daan Slütter, directeur van 4 Minutes.

Door deze samenwerking hoopt 4 Minutes niet alleen uitzendkrachten een duurzame manier van vervoer te bieden, maar ook hun klanten en partners te inspireren om soortgelijke stappen te zetten. Bovendien is dit initiatief een prachtig voorbeeld van hoe bedrijven bij kunnen dragen aan het verminderen van CO2-uitstoot en het promoten van gezonde, actieve levensstijl.

Positieve impact op gemeenschap en milieu

“In een wereld die steeds bewuster wordt van de noodzaak om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, biedt het gebruik van elektrische fietsen voor woon-werkverkeer een win-win oplossing voor zowel individuen als de planeet”, zegt Slütter. “Bij 4 Minutes geloven we dat succes niet alleen gemeten wordt in winst, maar ook in de positieve impact die we kunnen hebben op onze gemeenschap en het milieu.”

Met het motto “4 Minutes – Fluitend naar je werk” willen zij een beweging in gang zetten die verder gaat dan alleen hun bedrijf. Zij nodigen al hun klanten en partners uit om samen met hen deze ontwikkeling te stimuleren en er een vervolg aan te geven. De samenwerking tussen 4 Minutes Enschede en BSP is meer dan een bedrijfsstrategie “Het is een statement waarin wij actie richting een duurzamere en socialer inclusieve toekomst hopen te stimuleren. Laten we samen de weg vrijmaken voor verbetering, één fietsrit tegelijk”, aldus Slütter.

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *