"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

YoungCapital wordt The Works en zet in op internationale groei

The Works is voortaan de naam van het moederbedrijf achter de snelgroeiende internationale recruitmentbureaus en banenplatforms YoungCapital, YoungCapital NEXT, Jobbird.com en StudentJob.

The Works

Dat maakt het bedrijf vandaag bekend, samen met de financiële resultaten van 2020 en de eerste sterke resultaten van 2021. Met de komst van The Works luidt het bedrijf een nieuwe groeifase in waarbij internationale expansie en het verbreden van het aantal merken centraal staat. “We staan bekend als jongerenuitzendbureau, maar we zijn veel meer dan dat. We hebben een sterk digitaal platform, met meer dan 20 internationale sites en een database met 7,5 miljoen mensen. Daarmee willen we ook een positie opbouwen in andere segmenten binnen de flex- en arbeidsmarkt in Nederland en Europa. We hebben de ambitie om in 2025 in de top-5 van Europa te staan,” aldus The Works-CEO Ineke Kooistra.


FD fragment, interview Ineke Kooistra, 22 juni 2021
Fragment uit FD-interview met Ineke Kooistra

In een interview met het FD, zegt Ineke Kooistra dat The Works een marktaandeel heeft van 9%. Op de recente Flexmarkt Omzetranglijst staat YoungCapital op de achtste plaats. Feitelijk zou de vierde plaats verdiend zijn, achter de top drie Randstad, USG People en Timing. ‘De lijst wordt momenteel vertekend door verzamelfactuurbedrijven, die voor een bedrijf alle rekeningen van uitzendbureaus afhandelen,’ verklaart zij.


Sterke groei verwacht in 2021
De resultaten van The Works over de eerste vier maanden van 2021 zijn sterk, als gevolg van de sterke positionering, de ‘coronavraag’ en een aantrekkende arbeidsmarkt.

Ineke Kooistra
Ineke Kooistra

Ineke Kooistra, CEO van The Works: “De dynamiek op de arbeidsmarkt is het afgelopen jaar ontzettend snel veranderd. Eerst door de dip vanwege de crisis, en nu door de toenemende krapte. Nu de economie weer aantrekt en alle sectoren weer opengaan stijgt de omzet tot recordhoogte. In de eerste vier maanden van 2021 zagen we de omzet met 33% toenemen ten opzichte van de vergelijkbare periode een jaar eerder. We verwachten dat deze groei zich in de rest van het jaar doorzet, waardoor we voor het eerst de omzetgrens van €600 miljoen zullen doorbreken. Een belangrijke stap in het waarmaken van onze ambitie.” Zowel in 2020 als in 2021 presteert The Works beter dan de markt. De groepsomzet kwam in 2020 uit op €507 miljoen tegen €515 miljoen een jaar eerder. Het marktaandeel in Nederland steeg in 2020 naar bijna 9%.

Tech en database als basis voor internationale expansie
The Works is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid van een digitaal banenplatform voor studenten tot een leidend recruitment- en uitzendbedrijf. De omzet steeg in de afgelopen tien jaar van €68 miljoen naar een half miljard en deze werd met name gerealiseerd door jongeren en young professionals te bemiddelen in Nederland en Duitsland. Met de introductie van The Works wil het bedrijf de internationale expansie gaan versnellen door bestaande marktposities uit te bouwen en daarnaast in te zetten op een multi-brandstrategie waardoor meer verschillende doelgroepen bemiddeld kunnen worden. Al deze merken maken gebruik van dezelfde basis die bestaat uit een sterk netwerk van internationale websites, een database van 7,5 miljoen ingeschreven kandidaten en een geavanceerd digitaal platform waaraan apps en websites gekoppeld kunnen worden.

Nieuwe groeifase
Ineke Kooistra vervolgt: “We hebben in korte tijd de flexmarkt voor jongeren en young professionals veroverd met onze vernieuwende werkwijze en sterke merken YoungCapital, YoungCapital NEXT, Jobbird.com en StudentJob. We weten als geen ander hoe we deze doelgroep moeten bereiken met onze digitale platforms en marketingkracht. Onze sector wordt steeds digitaler en op dat gebied zetten we als ‘human-based techbedrijf’ de toon.

Hiermee bedoelen we dat tech in ons DNA zit, maar dat het uiteindelijk draait om onze mensen en de mensen die we aan het werk helpen. De komende jaren gaan we onze bestaande merken internationaal verder uitrollen en tegelijkertijd gaan we verbreden. Zo gaan we met Jobbird.com de concurrentie aan met Indeed, en willen we met dit merk naar meer landen uitbreiden. We zijn ervan overtuigd dat we met onze werkwijze stevige posities kunnen verwerven in andere segmenten binnen de uitzend- en arbeidsmarkt. Dat gaan we doen door nieuwe merken op te zetten om specifieke markten te bedienen of door overnames te doen. Om deze ambitie waar te maken hebben we gekozen om The Works te introduceren, als bedrijf achter leidende merken.”

Over The Works
The Works is de holding achter snelgroeiende recruitmentbureaus en jobboards YoungCapital, YoungCapital NEXT, Jobbird.com en StudentJob. Hugo de Koning, Bram Bosveld & Rogier Thewessen zijn het bedrijf in 2000 gestart, en zij zijn nog altijd enig aandeelhouder. In 20 jaar tijd is The Works uitgegroeid tot de grootste challenger in de uitzend- en arbeidsmarkt in Europa. Naast Nederland is The Works ook actief in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zweden en Zwitserland. Er werken 1.300 jonge en ondernemende mensen die een positieve impact willen maken door werkzoekenden en bedrijven op de beste manier bij elkaar te brengen. Dat doen ze via innovatieve bemiddeling en een eigen netwerk van internationale jobboards. Per jaar werken er meer dan 50.000 mensen via The Works bij zo’n 2.000 verschillende bedrijven.

Bron: The Works, persbericht 22 juni 2021

Lees ook
YoungCapital ziet nieuwe kansen met Jobbird

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.