"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

NOWJOBS gaat samenwerken met Nostradamus voor planning in horeca

Online bemiddelingsplatform NOWJOBS gaat samenwerken met Nostradamus, ontwikkelaar van software voor prognoses, planning en urenregistratie in de horeca.

Strategische partnership tussen NOWJOBS en Nostradamus
Strategische partnership tussen NOWJOBS en Nostradamus

Dankzij deze samenwerking krijgen (middelgrote tot grote) horecaondernemingen direct online toegang tot de talentpool met bijverdieners van NOWJOBS, zonder verdere tussenstappen. Tijdelijke onderbezetting kan daarmee beter voorkomen worden.

Het door Nostradamus ontwikkelde planningssysteem dat systemen voor salarisadministratie, kassa en reservering koppelt, wordt nu al gebruikt door diverse middelgrote en grote horecaondernemingen, waaronder Van der Valk, grote strandpaviljoens en hamburgerketen Burger King. Al voor de coronacrisis was er sprake van krapte op de markt van kwalitatief hoogwaardig horecapersoneel, in het bijzonder keukenpersoneel.

Extra aanvulling op basis-pool
NOWJOBS werkt in België al langer samen met aanbieders van planningstools, zegt Country Manager van NOWJOBS Nederland Reinier Vastenburg. In Nederland is daarvoor als eerste Nostradamus benaderd omdat dit bedrijf vooral de grotere horecazaken bedient. Hij benadrukt dat er geen sprake is van een fusie tussen beide spelers. “We gaan uit van ieders kracht. Nostradamus zijn kracht is het doorgronden van processen in de horeca om die vervolgens te automatiseren, onze kracht is het uitzenden van tijdelijk personeel via een modern platform. Als je die twee werelden optimaal elkaar laat versterken creëer je een gouden combinatie.”

NOWJOBS en Nostradamus gaan strategisch samenwerken
NOWJOBS en Nostradamus gaan strategisch samenwerken

Ook Van der Zwan benadrukt dat Nostradamus geheel onafhankelijk blijft en het aan de horecaondernemer is om te bepalen of hij of zij gebruik wil maken van de NOWJOBS talentpool. “We bieden de ondernemer een extra aanvulling op zijn basis-pool. Zonder dat deze eerst een uitzendbureau hoeft te bellen, alles gewoon direct online vanuit de Nostradamus-tool die hij toch al gebruikt. Maar de keuze om dat te doen ligt geheel bij de ondernemer zelf, conform onze bedrijfsfilosofie.”

Bron: NOWJOBS, 9 maart 2021

Lees ook
NOWJOBS: 3 tips om gekwalificeerde flexkrachten te behouden voor horeca
Horeca uitzender Mise en Place werkt digitaal samen met Maqqie

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.