"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Onderhandelingen CAO Facilitaire Contactcenters in volle gang

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO WFC zijn op woensdag 22 januari weer opgepakt.

De vorige cao voor klantcontactmedewerkers liep tot 30 september 2019. Er wordt al maanden gesproken over de nieuwe cao.

Lage beloning, veel verloop en vacatures
De beloningen zijn beperkt, medewerkers verdienen iets meer dan het minimumloon en het verloop van medewerkers is hoog. De sector kampt met veel vacatures.

Vakbond CNV pleit daarom voor een ‘blijfbonus’ van 100 euro voor elk half jaar dat ze in dienst zijn. Medewerkers kunnen dit zelf ook ter sprake brengen en in hun contract laten opnemen, zo adviseert de bond, lees meer

Bonden willen 5% loonsverhoging
De vakbonden willen een loonsverhoging van 5% voor iedereen.
Werkgevers zijn voorstander van een individuele loonsverhoging. Afhankelijk van de prestaties willen zij medewerkers indelen als junior, medio of senior. Als junior krijg je 101% van het minimumloon, als medior 103% en als senior 105%.
De bonden willen een transparante functie indeling met een objectief systeem.

Aantal contracten
Inzet van de onderhandelingen is ook het aantal contracten binnen 3 jaar. De werkgevers willen 6 contracten in 3 jaar. Vakbonden willen 3 contracten in drie jaar.

Oproeptermijn
Ook de speelruimte voor oproepcontracten is inzet van de onderhandelingen. Werkgevers willen oproepkrachten 24 uur van te voren oproepbaar maken in plaats van 4 dagen vooraf, zoals nu wettelijk is voorgeschreven in de Wet arbeidsmarkt in balans.

Bij de Werkgeversvereniging Facilitaire Contactcenters zijn de volgende organisaties als lid aangesloten: Call-IT International, Cendris Customer Contact, Conduent, Continuum Global Solutions, Custom Connect, IPG Nederland, Sitel, Teleperformance, Vanad Group, Webhelp Nederland.

Meer informatie: FNV, CNV, (vakbond) Qlix en Klantenservice Federatie

Zie ook
– Trends in klantcontact; wie goed wordt ingewerkt, blijft langer, lees meer
– Klantcontactmedewerkers lossen vaker zelf complexe vraagstukken op, terwijl de eenvoudige vragen worden beantwoord met bots. Daardoor stijgt het vereiste opleidingsniveau en is het nodig medewerkers bij te scholen, lees meer

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.