"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Flexpoint Group verkoopt CLIXXS aan TRIXXO

HR-dienstverlener Flexpoint Group maakte bekend dat zij haar divisie huishoudhulpen ‘CLIXXS’ verkoopt aan sectorgenoot TRIXXO.

Zo’n 3.000 huishoudhulpen maken de overstap, net als 80 omkaderende medewerkers. Dankzij de verkoop kan de Flexpoint Group zich verder focussen op het uitbreiden van de HR-kernactiviteiten in de Benelux (uitzenden,interim, outplacement en HR-services).

Kernactiviteit laten groeien
Jos Gilissen, CEO Flexpoint Group: “De Flexpoint Group heeft de ambitie om uit te groeien tot een toonaangevende HR-dienstverlener in de Benelux. Dat is onze core business. Om die groeiplannen de nodige zuurstof te geven, hebben we beslist de niet-kernactiviteiten (Clixxs) over te laten aan een andere sterke en kwaliteitsvolle speler. Uiteraard zijn we daarbij niet over één nacht ijs gegaan. Sommige van onze mensen werken 15 jaar of meer bij ons en dan wil je weten dat ze in goede handen zijn. Met Trixxo was er al langer een goede basis van verstandhouding en vertrouwen.”

Continuïteit, weinig aanpassingen
Clixxs biedt vandaag werk aan ongeveer 2.000 huishoudhulpen in Wallonië en 1.000 in Vlaanderen. Zij komen nu samen met 80 consulenten en backoffice medewerkers onder de Trixxo-vlag. Jos Gilissen: “De gevolgen voor huishoudhulpen én kantoormedewerkers blijven erg beperkt. Het netwerk wordt hier en daar natuurlijk wel gereorganiseerd, maar iedereen behoudt zijn job, in zijn of haar eigen regio. Alle medewerkers zijn daarover vandaag ingelicht en weten precies waar ze aan toe zijn.”

Nieuwe activiteiten voor Flexpoint
De Flexpoint Group voegt meteen de daad bij het woord wanneer het over de groeiplannen gaat en kondigt aan dat het payrollbedrijf De Flexpoint Group voegt meteen de daad bij het woord wanneer het over de groeiplannen gaat en kondigt aan dat het payrollbedrijf Easymatch, ook onderdeel van de Flexpoint Group, vanaf 2018 ook actief zal zijn in Wallonië. Daarnaast start Flexpoint midden september 2017 met een nieuwe organisatie op het vlak van coaching en outplacement in zowel Nederland als België. De voorliggende groeiplannen voor de Belgische uitzendorganisaties Flexpoint en Trace worden versneld uitgerold. Uiteindelijk wil de groep met beide merken tegen 2020 in heel België aanwezig zijn.

Over Flexpoint Group
De Flexpoint Group is een internationale HR-dienstverlener met meer dan 275 FTE-medewerkers en circa 60 vestigingen in België en Nederland. Dagelijks werken meer dan 8.000 flexwerkers voor opdrachtgevers binnen verschillende marktsegmenten. De bedrijven van de Flexpoint Group bieden een breed aanbod aan HR-gerelateerde dienstverlening en zijn actief op het gebied van uitzendarbeid, detacheren, werving & selectie, loopbaanbegeleiding, outplacement, payrolling en HR-consultancy. In 2016 realiseerden de bedrijven van de Flexpoint Group een omzet van € 194 miljoen. Tot de Flexpoint Group behoren Flexpoint (B, NL), Easymatch Payrolling (B, NL), Equipe (NL), Trace (B) en Trento Engineering (NL). De hoofdzetel van de Flexpoint Group is gevestigd in Kerkrade.

Bron: Flexpoint Group persbericht, 13 juni 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.