"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

YoungCapital met duizend man door het slijk voor het goede doel

Uitzendorganisatie YoungCapital zamelt met klanten en kandidaten geld in tijdens Mud Masters voor het Jeugdsportfonds

Op 23 april duikt YoungCapital met duizend medewerkers, klanten én kandidaten de modder in voor het Jeugdsportfonds tijdens Mud Masters 2017. De marktleider in recruitment van jong talent wil 60.000 euro inzamelen zodat meer kinderen kunnen sporten. Bij ruim 150.000 kinderen in Nederland is thuis geen geld voor sport. Sporten is niet alleen gezond, maar helpt kinderen ook later een goede start op de arbeidsmarkt te maken.

YoungCapital gelooft dat jongeren de toekomst zijn, en dus onmisbaar voor elk bedrijf. Daarom brengt zij haar kandidaten en opdrachtgevers samen in een sportieve actie voor kinderen. “Sporten helpt kinderen hun grenzen te verleggen en is goed voor hun social skills. Eigenschappen die ze later hard nodig hebben op de werkvloer. Helaas is meedoen aan sport niet voor iedereen weggelegd. En daar willen wij wat aan doen”, aldus Hugo de Koning, medeoprichter van YoungCapital. Op 23 april zal de totale opbrengst onthuld worden en overhandigd aan het Jeugdsportfonds.

Fit aan de start
Om goed voorbereid aan de start van Mud Masters te verschijnen worden de duizend YoungCapital-deelnemers klaargestoomd met een speciaal trainingsprogramma van Vondelgym, de sportschool van Arie Boomsma. De komende weken verschijnen op www.youngcapital.nl/wesweat trainingsvideo’s met oefeningen die gericht zijn op de obstakels tijdens de Mud Masters.

‘Goed dat door deze actie meer kinderen kunnen sporten’
Het verbinden van klanten en kandidaten is de kracht van YoungCapital. Dit keer doet de uitzender dat op een bijzondere manier. YoungCapital-medewerkers vragen hun klanten en kandidaten of ze samen met hen de modderbaan willen bestormen voor het goede doel. Dat levert enthousiaste reacties op. Joël Patty, Teammanager Goodsflow bij Ikea Breda: ”Toen ik werd gevraagd voor Mud Masters twijfelde ik geen moment: die uitdaging ga ik met YoungCapital aan! Ik doe geregeld mee aan sportevenementen voor goede doelen, en vind het belangrijk dat door deze actie meer kinderen kunnen sporten. Dat YoungCapital mij persoonlijk heeft gevraagd om mee te doen, vind ik een bijzonder leuk initiatief. Samen halen we de finish voor het goede doel.”

Bron: YoungCapital, 9 maart 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.