"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ManpowerGroup Q4 2014 omzet -2%

ManpowerGroup heeft haar resultaten over het vierde kwartaal gepubliceerd.

De nettowinst in het vierde kwartaal bedroeg $ 117,2 miljoen ($ 101,2 in 2013). De omzet voor het vierde kwartaal bedroeg $ 5,1 miljard, een daling van 2% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Omgerekend naar constante valuta steeg de omzet 5%. De operationele winst is 16% gestegen en bedroeg $ 193 miljoen.

In de resultaten is een herstructureringslast verwerkt van $ 26,5 miljoen. De resultaten in het vierde kwartaal werden negatief beïnvloed door koersverschillen in de valuta.

> Bekijk alle cijfers

ManpowerGroup Q4 2014, results Northern Europe

Noord-Europa
De omzet in Noord-Europa, de regio waar Nederland onder valt, bedroeg $1,5 miljard (-1% vergeleken met dezelfde periode in 2013). De operationele winst bedroeg in deze regio $54 miljoen (+18%).

Jonas Prising, CEO van ManpowerGroup: “We zien goede financiële prestaties en een verbetering van de marge. We richten ons op strategische initiatieven en op leiderschap in de markt van flexibele arbeid.”

Bron: ManpowerGroup, 30 januari 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.