Zenjob, Duits platform voor studentenbanen, actief in Nederland

0
497

Zenjob, een snel groeiend online platform voor studentenbanen in Duitsland, is nu ook actief in Nederland.
Zenjob
De komst naar Nederland is de eerste internationale uitbreiding van Zenjob. Het bedrijf biedt zowel flexibele last-minute banen als bijbanen voor langere termijn en wekelijkse uitbetaling.

Vorig jaar werd een pilot gerealiseerd in Amsterdam. Inmiddels is Zenjob ook actief in Den Haag, Groningen Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Ambitie in Nederland
De Nederlandse tak van Zenjob staat onder leiding van Country Manager Bas Geluk [die eerder actief was als Head of Growth voor horecaplatform Temper]. De ambitie in  Nederland is tegen het einde van dit jaar tenminste 800 talenten aan het netwerk te hebben toegevoegd, en een omzet te realiseren van 2.5 miljoen euro.

Veel vraag naar flexibel personeel
Er is een stijgende vraag naar personeel in branches zoals retail, logistiek en horeca. Tevens groeit de vraag naar personeel voor bezorgdiensten omdat er op dit terrein nieuwe spelers op de markt zijn gekomen.

Werkwijze
Door een app op hun telefoon (Android/iOS) te downloaden, kunnen studenten zich inschrijven. Daarna volgt een kort intakegesprek om de studenten te screenen en te bepalen welke banen het beste passen bij de persoon. Vervolgens krijgen ze dagelijks banen in de omgeving aangeboden via de app. De app zorgt er voor dat zakelijke gebruikers ook snel en gemakkelijk 24/7 werknemers kunnen boeken, waarna Zenjob alles uit handen neemt. Voor de zakelijke gebruiker onderscheidt Zenjob zich onder andere door de snelheid waarmee ze flexibel personeel kunnen inzetten. Hierdoor kan de werkgever op basis van vraag en economische omstandigheden personeel inzetten op elk gewenst moment, wat minder risico’s met zich meebrengt.

Uitbetaling
Studenten krijgen na het voltooien van het werk het loon wekelijks uitbetaald.

Interne trainingen & opleidingen
Zakelijke klanten kunnen bij Zenjob terecht voor zorgvuldig geselecteerde kandidaten. In een persoonlijk gesprek met kandidaten wordt gecontroleerd op kwalificaties en gevraagd naar voorkeuren. Het matchingsysteem zorgt ervoor dat vacatures alleen aan de meest geschikte kandidaten worden getoond. Daarnaast biedt Zenjob opleidingen om geïnteresseerde studenten zo een bredere selectie aan werk te kunnen aanbieden. In samenwerking met partners traint Zenjob bijvoorbeeld studenten in het gebruik van een kassasysteem en worden er interne opleidingen georganiseerd voor service en catering. Als speciale werkkleding is vereist voor een baan, dan zorgt Zenjob tevens voor de juiste uitrusting. Internationale studenten die de Engelse taal spreken kunnen zich ook aanmelden bij Zenjob mits ze aan de juiste eisen voldoen.

Scale-up
Zenjob werd opgericht in 2015 en is inmiddels de grootste aanbieder van flexibele banen in Duitsland. Elke maand zijn via dit platform meer dan 22.000 studenten aan het werk in verschillende sectoren zoals logistiek, events, retail en horeca. Het bedrijf begon als een startup en groeide uit naar een scale up. Het heeft tot nu toe 50 miljoen euro aan investeringen opgehaald via investeerders zoaals AXA Venture Partners, Acton Capital Partners, Redalpine and Atlantic Labs.

Oprichters
Zenjob is opgericht in Berlijn in 2015 door de driekoppige leiding: CEO Fritz Trott, Chief Innovation Officer Cihan Aksakal en mede-oprichter en Managing Director Frederik Fahning. Momenteel zijn er 270 mensen werkzaam op het hoofdkantoor van Zenjob in Duitsland.

Bron: Zenjob, 2021

Lees ook
Magnet.me verbindt ruim 5.000 bedrijven met studenten en young professionals
YoungCapital wordt The Works en zet in op internationale groei
Youbahn getransformeerd tot digitaal platform voor studentenwerk