YoungCapital Direct biedt selfserviceplatform voor uitzenden

0
463

Recruitmentspecialist YoungCapital lanceert een nieuwe dienst: YoungCapital Direct.
YoungCapital Direct
Het selfserviceplatform voor uitzenden matcht tijdelijk vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zonder tussenkomst van een recruiter. Bedrijven plaatsen hun opdrachten zelf op het platform en uitzendkrachten kunnen on demand reageren op de opdrachten die passen bij hun wensen. Zo kunnen ze dezelfde dag nog aan de slag.

Met de dienst krijgen zowel bedrijven als flexkrachten nog meer vrijheid om werk naar eigen wens in te vullen. “Met YoungCapital Direct spelen we in op de steeds groter wordende vraag naar on demand werk”, zegt Bram Bosveld, mede-eigenaar van YoungCapital. “Via ons nieuwe platform heb je de flexibiliteit van een platform en de zekerheid van een uitzendcontract.”

YoungCapital Direct is live in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Tilburg. Het platform werkt 24/7, waardoor klanten eenvoudig kunnen op- en afschalen wanneer ze dit willen, hun eigen uurtarief bepalen en zo een flexibele pool opbouwen. Ook uitzendkrachten werken wanneer het hen uitkomt en selecteren zelf de opdracht bij een bedrijf naar keuze. “Voornamelijk jonge uitzendkrachten willen werken wanneer het hun uitkomt, bijvoorbeeld als er een college uur uitvalt. Met dit nieuwe platform is dat mogelijk”, zegt Bram. YoungCapital is verantwoordelijk voor alle hr-zaken, zoals contracten, ziekte, verlof en verloning.

1.000ste opdracht ingevuld
Het afgelopen jaar is er achter de schermen druk gewerkt aan het platform; de eerste 1.000 opdrachten zijn inmiddels tijdens een pilotperiode gedraaid, aldus het persbericht. Het gaat om last minute-klussen, zoals fietskoerier, host of logistiek medewerker voor onder andere HelloFresh, Ikea en Flink. “We krijgen veel positieve reacties op het platform”, aldus Bram. “Op deze manier helpen we nog meer werkzoekenden aan werk. Op dit moment is ruim 95 procent van de kandidaten in onze database inzetbaar. Door hen te koppelen aan bedrijven die ad hoc of voor een dag iemand zoeken, kunnen we beide partijen optimaal servicen. We hopen YoungCapital Direct ook snel binnen andere Europese landen uit te rollen, zodat we de volledige 7,5 miljoen kandidaten in onze Europese database aan werk kunnen helpen.”

Eerder kwam YoungCapital al met freelanceplatform YoungOnes op de markt. “Als wij ergens kansen zien, dan pakken we die met beide handen aan”, aldus Bram. “De arbeidsmarkt is continu in beweging. Opdrachtgevers hebben steeds andere wensen, hetzelfde geldt voor werkzoekenden. Die willen gewoon kunnen werken waar en wanneer ze willen.”

Bron: YoungCapital, 15 april 2021

Lees ook
YoungOnes realiseert 1.000% omzetgroei in 2019