The Adecco Group Q1 2020 omzetdaling 9 procent

0
264

The Adecco Group heeft de resultaten van het eerste kwartaal gepubliceerd. Over het gehele kwartaal daalde de omzet gemiddeld met 9%. In maart bedroeg de daling 19% als gevolg van de coronacrisis. Een omzetdaling die in april verder opliep tot 40%.

The Adecco Group Q1 2020 resultaten per segment
The Adecco Group Q1 2020 resultaten per segment

The Adecco Group beschikt over voldoende liquiditeit (€ 1.4 biljoen) en kredietfaciliteit (€ 600 miljoen) om de crisis te doorstaan.

Alain Dehaze, CEO, zegt hierover: “De COVID-19 pandemie heeft een immense gezondheidscrisis met een economische terugval veroorzaakt. Gelukkig hebben wij de laatste jaren geïnvesteerd in een sterke IT infrastructuur en beschikken wij over een gezonde financiële balans met voldoende liquide middelen.

In deze crisis richten we ons allereerst op het welzijn van onze medewerkers en partners, het ondersteunen van klanten in hun personeelsbehoefte en een soepele reactie op veranderende omstandigheden. We zijn snel overgeschakeld op online dienstverlening, waarbij wereldwijd 80% van onze collega’s vanuit huis werken. Dankzij de investeringen die wij hebben gedaan in IT en digitalisering kunnen wij recruitment, sales en mid- en backoffice online aanbieden.

In het eerste kwartaal hebben wij onze operationele kosten in de hand gehouden, zonder onze belangen op de lange termijn uit het oog te verliezen. Als de economie herstelt willen wij daar snel op in kunnen spelen.

In Japan hebben wij in het eerste kwartaal onze front-office digitaal geïntegreerd. Diezelfde administratieve digitalisering rollen wij uit in Frankrijk en Spanje in het tweede kwartaal. Evenzo blijven wij investeren in onze online dienstverleningsconcepten.

Het tweede kwartaal wordt extra uitdagend, gezien de 40% omzetdaling die wij zagen als gevolg van de coronacrisis in april van dit jaar. Op korte termijn werken we daarom aan de beperking van de financiële schade, terwijl wij voldoende slagvaardig blijven voor een zakelijk herstel op de langere termijn.”

Dehaze spreekt zijn dankbaarheid en waardering uit voor al zijn collega’s en medewerkers die hun werk doen onder de huidige omstandigheden.”

Bron: The Adecco Group, 5 mei 2020

Lees ook
Randstad Q1 2020 – 30% minder omzet vanaf half maart
ManpowerGroup Q1 2020 omzetdaling ruim 8 procent
The Adecco Group Q1 2019: omzetdaling 2%