ManpowerGroup Q1 2020 omzetdaling ruim 8 procent

0
165

ManpowerGroup heeft de resultaten voor het eerste kwartaal van 2020 bekend gemaakt.ManpowerGroup

De omzet bedroeg $ 4,619.1 mln, een daling van 8,4% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Omgerekend naar vaste valuta is de omzet 5,9% gedaald. Ook de winst daalde met 10,0% (omgerekend naar vaste valuta 7,7%).

Bekijk alle resultaten in het kwartaalbericht

ManpowerGroup ondervond de effecten van de coronacrisis en voert operationele bezuinigingen door met het oog op de te verwachten verdere omzetdaling in het tweede kwartaal. Aan het eind van het eerste kwartaal van dit jaar had ManpowerGroup $ 1,1 miljard in kas en kon het beschikken over een kredietfaciliteit van $ 600 miljoen.

“De COVID-19-crisis heeft de wereldeconomie, onze klanten en de vraag naar onze diensten ingrijpend verstoord. De omvang en snelheid van de omkering in de marktomstandigheden in de afgelopen weken van maart hebben we niet eerder beleefd in onze meer dan 70-jarige geschiedenis. Met onze organisatie zijn we ogenblikkelijk in actie gekomen met het oog op de bedrijfscontinuïteit en om onze mensen, onze klanten en onze netwerken de nodige ondersteuning te bieden”, aldus Jonas Prizing, voorzitter en CEO van ManpowerGroup. Hij uit zijn waardering voor de ruim 28.000 interne medewerkers die de klanten en medewerkers onder deze omstandigheden ondersteunen.

Bron: ManpowerGroup, 21 april 2020

Lees ook
Randstad, Adecco en Manpower pleiten voor veilige hervatting van werk in overleg en samenwerking met overheden en bedrijfsleven