Unieke oproep van Randstad, Adecco en Manpower

0
973

De CEO’s van de drie grootste uitzendorganisaties Randstad, The Adecco Group en Manpower Group hebben samen een open brief opgesteld, waarin zij regeringen en het bedrijfsleven oproepen samen te werken aan een protocol voor een veilige terugkeer naar werk in de coronacrisis.

Bekijk de white paper met adviezen

CEO's Randstad, The Adecco Group, ManpowerGroup

Open brief
“Als CEO’s van drie toonaangevende HR-servicebedrijven bundelen we onze krachten om bedrijven en werknemers in staat te stellen veilig te werken op het juiste moment.

De gezondheidscrisis van COVID-19 stelt mensen en economieën over de hele wereld voor ongekende uitdagingen. Om de economische neergang en de impact op het inkomen van mensen te beperken, moeten de arbeidsmarkt en al haar belanghebbenden zich snel aanpassen aan deze nieuwe realiteit – een nieuwe norm waar fysieke afstand en andere strikte maatregelen voor een aanzienlijk deel integraal deel zullen uitmaken van alle werkprocessen.

Wij zijn van mening dat er dringend actie moet worden ondernomen om volledig voorbereid te zijn om mensen veilig weer aan het werk te krijgen op het juiste moment. Dit nauwkeurig timen is cruciaal voor de economie. De juiste timing verschilt per land en sector en is afhankelijk van de lessen van de golven en stadia van de pandemie over de hele wereld.

Ongeëvenaarde samenwerking en coördinatie door diverse groepen van belanghebbenden, variërend van werkgevers en overheden tot vakbonden en instituten, is nodig om zich voor te bereiden op het nieuwe normale werk op de werkplek.

Gezien de urgentie hebben we een alliantie voor de HR-dienstensector gevormd. Samen met de bredere industrie – als ’s werelds grootste werkgever en arbeidsmarktexpert in de particuliere sector – streven we ernaar een essentiële bijdrage te leveren aan de voorbereiding op de nieuwe situatie; wij willen mensen weer veilig aan het werk krijgen en bedrijven en economieën weer op de rails zetten. Alleen al in 2018 plaatste de uitzendsector bijna 60 miljoen werknemers in banen in tientallen landen en sectoren. We staan ​​klaar om die expertise en ervaring te benutten als de economieën weer opengesteld worden voor het bedrijfsleven.

De acties van de alliantie zijn gebaseerd op het delen van de best practices op het gebied van gezondheids- en veiligheidsprotocollen, die moeten worden opgezet of bijgewerkt voor de tijdelijke ‘economie met fysieke afstand’. Om werknemers en bedrijven zo veel mogelijk zekerheid te bieden, is het van cruciaal belang dat deze praktijken worden gedeeld tussen industrieën en landen en dat er nieuwe kanalen worden gecreëerd om effectieve protocollen snel op te schalen.

We nodigen werkgevers, vakbonden en NGO’s uit om met ons samen te werken. Tegelijkertijd vragen wij de regeringen om deze inspanningen te ondersteunen, stimuleren en onderschrijven. Wij dringen er bij andere belanghebbenden op aan hun krachten te bundelen om bedrijven en werknemers in staat te stellen op een veilige en productieve manier weer aan het werk te gaan, waarbij veiligheid voor iedereen wordt gegarandeerd.

Bron: Randstad, The Adecco Group en ManpowerGroup, 16 april 2020