Randstad Q2 2020 omzetdaling 25 procent

0
216

Randstad rapporteert over het tweede kwartaal van dit jaar een omzetdaling van 25,2%.

De onderliggende EBITA bedroeg € 67 miljoen. De EBITA-marge was 1,5% en de brutomarge kwam uit op 18,7%, een daling van 130 bp op jaarbasis. Randstad meldt dat het €530 miljoen aan liquide middelen in kas heeft. De resultaten in het tweede kwartaal werden sterk beïnvloed door de COVID-19-pandemie, waarvan het dieptepunt werd bereikt in april van dit jaar. Randstad wist de schade te beperken door kostenbeheersing en overheidssteun.

In mei en juni keerde deze neerwaartse trend; de autonome omzet daalde in juni iets minder hard (-21%); sinds juli is er weer sprake van langzaam herstel.

Tijdens de crisis heeft Randstad samen met branchegenoten een ‘Veilig weer aan het werk’ alliantie gesloten. Wereldwijd heeft Randstad er samen met overheden, werkgevers en vakbonden in 26 regio’s voor gezorgd dat meer dan 90.000 mensen veilig en gezond terug konden keren naar hun werkplek.

Bij de presentatie van de cijfers noemde CEO Jacques van den Broek dat de uitzendorganisatie in ons land via het programma ‘Boost’ aan circa 10.000 werkloos geraakte flexkrachten bij- of omscholing aanbiedt. In de Verenigde Staten doet Randstad dit ook; daar gaat het om een bij- en omscholingsaanbod voor circa 40.000 werkzoekenden.

Bron: Randstad, 21 juni 2020

Gerelateerd nieuws
Randstad Boost – opleidingen voor vacatures in zorg, bouw en ict
‘Veilig weer aan het werk’, unieke oproep van Randstad, Adecco en Manpower
Randstad Q1 2020 – 30% minder omzet vanaf half maart