Randstad Groep Nederland en NCOI Groep slaan handen ineen

0
397

Randstad Groep Nederland en NCOI Groep slaan handen ineen
Randstad
(Om)Scholing is in de huidige arbeidsmarkt van groot belang om schaarste in bepaalde beroepsgroepen aan te pakken. Daarom hebben HR dienstverlener Randstad Groep Nederland en NCOI Groep, de grootste opleider van Nederland, de handen in elkaar geslagen. In een convenant is vastgelegd dat Randstad Groep Nederland flexwerkers toegang krijgen tot het aanbod van de opleiders binnen NCOI Groep. Dit aanvullend op alle opleidingen die Randstad Nederland al aanbiedt in het programma Randstad Boost. Door de samenwerking ontstaat een breder aanbod om flexwerkers van Randstad en Tempo Team meer maatwerk te bieden en beter te begeleiden naar werk. In totaal hebben flexwerkers toegang tot 450 online trainingen en meer dan 1000 korte opleidingen.

Chris Heutink, CEO Randstad Groep Nederland, is blij met de samenwerking: “De vraag naar mensen in branches zoals de zorg, de bouw en in de ICT blijft onveranderd hoog. Tegelijkertijd is het in andere branches juist moeilijk om passend werk te vinden. Omscholing is de sleutel om die mismatch op te lossen. Hoe breder we deze landelijke opgave oppakken, hoe beter. We willen investeren in flexwerkers en ze een opstap naar werk bieden of ze beter uitrusten om duurzaam inzetbaar te zijn. Blijven leren en ontwikkelen is voor iedereen belangrijk.”

Robert van Zanten, CEO NCOI Groep: “Om duurzaam inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, wordt ook van flexwerkers nieuwe kennis en vaardigheden gevraagd, die zij direct moeten kunnen toepassen in hun (gewenste) functies. Omdat wij al 25 jaar marktleider zijn in het flexibel opleiden van werkenden, kunnen wij de theorie goed vertalen naar hun specifieke werkpraktijk. Ongeacht de branche waarin zij (willen) werken of de functie die zij (willen) uitvoeren. We zijn blij dat we door deze samenwerking kunnen bijdragen aan het duurzaam versterken van flexwerkers.”

Opstap naar werk
Randstad Nederland maakt zich al langer hard voor scholing en omscholing van flexwerkers door middel van het opleidingsprogramma van Randstad, Randstad Boost. Dit biedt onder meer vakopleidingen in de zorg, IT, techniek, logistiek, transport, bank en verzekeringswezen en onderwijs. De HR-dienstverlener biedt kandidaten daarnaast een breed scala aan trainingen om vaardigheden bij te spijkeren. Opleidingen en trainingen zijn voor iedereen toegankelijk.

Bron: Randstad, 6 januari 2021

Lees ook
Randstad Boost – opleidingen voor vacatures in zorg, bouw en ict