Olympia werkt mee aan JINC Baas van Morgen

0
83

JINC Baas van MorgenOlympia neemt deel aan de zesde editie van JINC Baas van Morgen.

Op 23 januari a.s. staan Olympianen Dimitri Yocarini, CEO, en Femke Hellemons, COO, voor één dag hun stoel af aan twee leerlingen van groep 8 van een basisschool.

Bekijk alle deelnemende organisaties in het land. Lees meer

Met Baas van Morgen willen Olympia en JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is.

Meetellen en meedoen
“Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met jezelf te oriënteren en voorbereiden op je toekomst. Daarbij is het ontzettend belangrijk dat je ook de kansen en mogelijkheden hebt om dat te doen. De mate waarin mensen voelen dat ze meetellen en mee mogen doen, hangt in belangrijke mate af van bijvoorbeeld de aanwezigheid van en toegang tot netwerken. Op 23 januari trekken wij een dag met twee leerlingen op, en besteden wij in het programma ook specifiek aandacht aan het ‘netwerken’. We hebben er veel zin in en maken er een onvergetelijke dag van”, aldus Femke Hellemons.

Privéchauffeur en LinkedIn-les
De jonge bazen staat de 23e een spannende dag te wachten. Zij worden opgehaald door een privéchauffeur, die hen naar het hoofdkantoor van Olympia in Hoofddorp rijdt. Daar krijgen ze een rondleiding, gevolgd door gesprekken met de CEO en COO over wat zij nu de hele dag doen. Ook worden zij begeleid in het maken van hun eigen LinkedIn-profiel, die zij mogen presenteren aan de directie. ’s Middags staat de privéchauffeur weer klaar om de leerlingen naar de conferentie in Amsterdam te brengen.

Bron: Olympia persbericht, 20 januari 2020