IMPACT en Haldu Groep nemen aantal activiteiten van DeGraaf Groep over

0
689

IMPACT en Haldu Groep hebben een overeenstemming bereikt met DeGraaf rond de overname van een aantal standalone activiteiten op het gebied van het uitzenden van technisch personeel in Nederland, met name de elektrotechniek-, werktuigbouw-, installatietechniek-, metaal- en industrieafdelingen.

Met de activatransactie wordt de continuïteit van werk voor de werknemers van DeGraaf, de circa 200 uitzendkrachten en haar klanten gewaarborgd. Tevens zal verdere groei als onderdeel van de internationale groep van technische uitzendbureaus worden gestimuleerd. Als gevolg van de transactie zullen de werknemers, uitzendkrachten, klantrelaties en locaties verbonden aan de overgedragen activiteiten worden ondergebracht binnen Halkers Groesbeek, een van de dochterondernemingen van Haldu Groep.

Als onderdeel van de transactie zullen onder andere de werknemers, technische uitzendkrachten, bestaande klantrelaties en verschillende locaties van DeGraaf die verbonden zijn aan de overgedragen activiteiten worden overgenomen door Halkers Groesbeek, een dochteronderneming van de internationale combinatie IMPACT en haar Nederlandse dochter Haldu Groep.

De acquisitie van de benoemde activiteiten van DeGraaf betekent voor IMPACT en Haldu Groep een complementaire uitbreiding en versteviging op de Nederlandse markt en past binnen de ambitie om een toonaangevende internationale technische uitzendspecialist te zijn. Toegang tot de bouw-, techniek- en infrastructuurmarkt in Nederland is van strategisch belang voor IMPACT en Haldu Groep in verband met de verwachte werkdruk in de komende jaren, o.a. gedreven door bouwachterstanden die vragen om een significante instroom van technisch talent. Daarnaast stelt de schaalvergroting de bedrijven in staat om verder te professionaliseren en investeren. Dit draagt bij aan de groeistrategie die IMPACT heeft opgesteld na de investering door investeringsmaatschappij Gimv in de eerste helft van 2018.

Er zijn geen financiële details over de transactie bekendgemaakt.

Bron: IMPACT en Haldu Groep, persbericht 12 februari 2020

DeGraaf kwam recent in het nieuws door betrokkenheid bij het faillissement van TCP, lees meer

Zie ook
Belgisch IMPACT neemt meerderheidsbelang in Haldu Groep
De Graaf, Targos en Detaned samen in De Uitzendgroep